Lobsterin rakkaudella tehty kolmas albumi laajentaa luomurockin käsitettä

Kuva: Lobster/tiedotteessa ei ole mainittu kuvaajan nimeä
MAINOS:

Tiedote 13.10.2023

Itseään luomurock-yhtyeeksi kutsuva Lobster julkaisi kolmannen albuminsa Love, Respect & Rock ’n’ Roll. Luomuhenkisesti albumin fyysinen versio näki päivänvalon tänään CD:nä ja digitaalinen levynjulkaisu tapahtuu vasta maanantaina 16. lokakuuta. Tänään digialustoille ilmestyi ainoastaan levyltä lohkaistu single Final Destination.

Musiikillisesti Lobsterin luomurock tarkoittaa tinkimättömyyttä ja raskaan hardrock-vaihteen käyttöä. Love, Respect & Rock ’n’ Roll -albumilla on kuitenkin mukana myös uusia sävyjä – ihan kaikkea ei tällä levyllä soiteta perinteisillä soittimilla.

”Love, Respect & Rock ’n’ Roll on enemmän koko bändin levy ja siinä on uusia elementtejä, kuten loopit ja sekvenserit”, kommentoi bändin solisti/kitaristi Ana Kaunisto.

Lobster on huomioitu myös Suomen rajojen ulkopuolella.

”Levynteon ja äänitysprosessin jälkeen on ollut vapauttavaa jälleen keikkailla. Edellinen singlemme Forever Isn’t Long Enough loi uskoa omaan tekemiseen. Saimme kansainvälistä radiosoittoa, radioäänestysmenestystä ja olemme antaneet myös haastatteluja ulkomaisiin medioihin”, kommentoi yhtyeen rumpali/taustalaulaja Zeko Takamäki.

Levyn ovat äänittäneet Oskari Viljanen ja Sami Silén, joka hoiti myös kosketinosuudet. Albumin miksaajana toimi legendaarinen studiovelho Mikko Karmila.

Lobster on julkaissut aiemmin kaksi albumia: Carousel (2016) ja Killing Silence (2018). Bändi on halunnut panostaa myös visuaaliseen puoleen. Lähes kaikista julkaistuista singlebiiseistä on tehty myös musiikkivideot.

Yhtye juhlistaa uutta pitkäsoittoa kaksiosaisella levynjulkaisukeikalla kotipaikkakunnillaan Porissa 14.10. Ravintola Winstonissa ja Seinäjoella 21.10. Ravintola Kulauksessa.

Final Destination -single Spotifyssa ja Apple Musicissa.

Kokoonpano:
Ana Kaunisto: laulu & kitara
Tomi Viitanen: kitara & taustalaulu
Sami Ketola: basso & taustalaulu
Zeko Takamäki: rummut & taustalaulu

Lobster: Spotify | YouTube | Facebook | Instagram | Kotisivut


Lähde: PressHopper