Suomalainen power metal -bändi Remains of Destruction julkaisi debyyttialbuminsa ”New Dawn”

Promokuva: Jesse Yrjölä

Tiedote 1.6.2022

Suomalainen power metal -rykmentti Remains of Destruction julkaisi ”New Dawn” nimeä kantavan albuminsa 28. toukokuuta 2022. Mullistava albumi kuljettaa kuulijan kauniiden melodioiden, raskaiden riffien ja mahtipontisten tunnelmien läpi. R.O.D on julkaissut albumilta kaikkiaan viisi hyvää palautetta saanutta singleä ja vakuuttaa että kuulijat eivät tule pettymään yhtyeen ensimmäiseen täyspitkään albumiin.
*
New Dawn levyllä on ollut myös korkean tason yhteistyökumppaneita kuten muun muassa Arion -yhtyeen Topias Kupiainen, power metallin pitkän linjan taituri Esa Orjatsalo, palkittu pelimusiikin säveltäjä Kohld Haveneson sekä Venezuelan lahja musiikin tuotannolle, tuottaja Felipe Grüber.
*
Albumin kappaleiden teemat käsittelevät pitkälti nykypäivän teemoja ja teksteissä pyöritäänkin muun muassa Ukrainan sodan, pandemian ja vallitsevan ihmiskunnan tilan ympärillä.
*
Albumin tuotannosta ja äänityksistä vastannut yhtyeen laulaja Jesse Yrjölä kertoo uutusalbumista seuraavaa: “New Dawn” on eeppinen matka halki maailmanlopun jälkeisen fiktiivisen vertaistodellisuuden, täynnä vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Albumilla seurataan kolmannessa osapuolessa todellisen maailman ikäviä tilanteita rinnastettuna meidän ideologian mukaiseen hieman vinksahtaneeseen maailmankaikkeuteen erilaisten hahmojen silmien läpi.

Albumin konsepti oli mielessä jo ennen koko bändin perustamista ja osa biiseistäkin, mutta silti vasta vuodenvaihteessa, kun meillä oli koko bändi kasassa päätettiin yhdessä että me buukataan levyjulkkarikeikka ja sovitaan että siihen mennessä albumi on valmis. Tuohon aikaan me oltiin julkaistu 3 sinkkua ja biisejä oli kirjoitettuna kaikkiaan viisi kappaletta! Painettiin hommia oikein toden teolla koko alkuvuosi ja saatiin kuin saatiinkin yhdeksän biisiä sisältävä albumi valmiiksi 3 viikkoa ennen julkaisua! “yhtyeen laulaja naurahtaa”. Saatíin mukaan myös oikein huippujoukko erinäisiä rautaisia tekijöitä joita haluan kiittää tuhannesti heidän tekemästään työstä, ilman heitä tämä albumi ei olisi koskaan nähnyt päivänvaloa!

Toivottavasti porukka lähtee meidän messiin levittämään power metallin ilosanomaa!

*
Remains of Destruction – New Dawn (2022)
1. Blood Moon
2. Final Light
3. New Dawn
4. Mastermind
5. Mankind’s Bequest
6. Gaze Upon The Stars
7. Northern Stars
8. Silvery Fields
9. From Shadows We Rise
Albumin kansi Nicolás Oliveros

Kuuntele New Dawn albumi suoratoistopalveluissa: https://push.fm/fl/ghchb18a

*
Kokoonpano:
Jesse Yrjölä – Laulu, Orkestraatiot
Timo Pelkonen – Kitara, Taustalaulu
Saalas Ruokangas – Kitara, Taustalaulu, Orkestraatiot
Janne Ollikainen – Rummut
Jaakko Saloranta – Basso, Taustalaulu
Osmo Lassila – Piano, Koskettimet
*

Lähde: Inverse
Promokuva: Jesse Yrjölä

+ artikkelit

Metalliluolan uutistoimitus. Tällä hetkellä uutisia ja tiedotteita julkaisevat Ville Krannila, Pete Alander, Mikko Huuhka ja Joni Renko.