Rock Will Never Die: Michael Schenker Group @Vanha ylioppilastalo, Helsinki 27.4.2022.

Michael Schenker Group aloitti mittavan juhlakiertueensa Helsingin Vanhalta ylioppilastalolta.

Yhtyeen nykyiseen peruskokoonpanoon kuuluva laulaja Ronnie Romero on estynyt osallistumaan kiertueen alun keikoille, ollessaan valmistautumassa Euroviisuestradille. Romero esiintyy Italiassa käytävässä finaalissa Bulgarian edustajana olevan Intelligent Music Project -kokoonpanon laulajana kappaleella ”Intention”. Mikrofonin varteen löytyi onneksi tuttu paikkaaja, sillä 1980/1990-lukujen taitteessa McAuley Schenker Groupissa vaikuttanut ja viime vuosina Michael Schenker Festissä kitaristi Michael Schenkerin kanssa maailmaa kiertänyt Robin McAuley saatiin hätiin ja rundi käyntiin.

McAuleyn mukaantulo oli monille mieluinen yllätys ja hard rock -diggareiden joukko täytti Vanhan miltei äärimmilleen. Tämä oli hienoa, sillä kyseisenä iltana riitti valinnanvaraa: Megasuosittu Ghost esiintyi Tampereen uudella Nokia Arenalla ja Tavastialla musisoi Danko Jones.

Illan settilista noudatteli loppuvuoden brittikeikoilla nähtyä kaavaa ja tasan kahteen tuntiin mahdutettiin näytteitä Schenkerin tuotannosta monipuolisesti.

Schenkerin ura alkoi 1970-luvun alussa Scorpionsin ja UFO:n riveissä, joista jälkimmäinen tuntuu olevan kitaristille edelleen varsin merkityksellistä aikaa, sillä UFO-kappaleita oli mahdutettu settiin peräti kahdeksan. Scorpions-ajalta mukana oli vain yksi näyte, vuoden 1972 ”Lonesome Crow” -debyytin hieno ”In Search Of The Peace of Mind”.

Toukokuun lopulla julkaistavalta uudelta MSG-albumilta ”Universal” kuultiin kaksi uunituoretta näytettä. Moni paikalla ollut jäi ihmettelemään sitä, ettei hyvässä maineessa olevilta McAuley Schenker Group -levyiltä soitettu illan aikana mitään. Selityksenä on tarjottu McAuleyn nopeaa mukaantuloa kiertueelle, eli settilistan muuttamiseen ja harjoitteluun ei ilmeisesti ollut tässä tilanteessa tarpeeksi aikaa.

McAuleyn ääni oli hyvässä terässä ja oli ilo nähdä hänet nyt keikkalavalla Schenkerin rinnalla ensimmäistä kertaa Suomessa. Myös itse kitaramaestro on edelleen kovassa vedossa ja ilta oli laadukkaan hard rockin juhlaa. Vanha ylioppilastalo toimi keikkapaikkana hyvin ja illan äänimaailma oli tasapainoisen jyhkeä.

MSG:n kokoonpanon Helsingin illassa täydentäneet Bodo Schopf (rummut), Barend Courbois (basso) sekä Steve Mann (koskettimet ja kitara) täyttivät paikkansa moitteettomasti.

MSG:n vuoden 1984 livealbumin nimi kertoo olennaisen – Rock Will Never Die!

Teksti ja kuvat: Hannu Juutilainen ©Metalliluola

+ artikkelit

Perinteisen raskaan rockin ja melodisen metallin ystävä. Livekeikkojen ja (vinyyli)levymusiikin suurkuluttaja. Musiikin ohella vapaa-aikaan kuuluvat viskiharrastus ja frisbeegolf. Kamera on mukana keikalla kuin keikalla.