Rytmihäiriö julkaisee uutta musiikkia viiden vuoden tauon jälkeen

Kuva: Raisa Krogerus

Tiedote 6.4.2023

Surmacoren sanansaattaja Rytmihäiriö julkaisee uutta musiikkia viiden vuoden tauon jälkeen. Yhtyeen kahdeksas albumi ”Surmacore” ilmestyy 11. elokuuta, ja sen ensimmäinen singlelohkaisu on lekan lailla iskevä ”Viinamäen Valioliiga”. Kuuntele kappale tästä.

Ensimmäisenä maailmalle lähtevä Viinamäen Valioliiga on tulevan levyn suoraviivaisin ilotulitus, näitä ei olekaan tullut tehtyä pitkään aikaan. Biisin juuret ovat kourallisessa Kosmolta saamiani rumpukomppeja, jotka heti ensikuuntelulla kiskaisivat päässäni riffikoneen käyntiin, joten eikun hommiin: biitit täysillä, hiki pinnassa, kitara kädessä ja tuloksena sporttinen menopala pikavauhtia maailmassa”, kertoo kappaleen sävellyksestä vastaava Janne Perttilä.

Kappaleen lyyrinen puoli sai innoituksensa vahvasti tosielämän tapahtumista.

Jääkiekko- ja jalkapallo-otteluiden selostuksissa esiintyy runsaasti hienoja ja vauhdikkaita ilmaisuja, joiden siirtäminen surmacore-kontekstiin oli jo pidempään tuntunut kutkuttavalta, ja samalla uudenlaiselta kulmalta tuttuun aiheeseen. Kertosäkeen lausahdus on puolestaan peräisin elävästä elämästä”, tuumaa sanoittaja Unto Helo.

”Olimme joskus keikalla Lahdessa, ja seuraavana päivänä menimme terästäytymään erittäin asialliseen kuppilaan ennen matkaan käymistä kohti seuraavaa keikkakaupunkia. Lähes välittömästi ravintolaan saavuttuamme muuan vahvasti kanta-asiakkaan oloinen herrasmies esitti meille römäkkä-äänisen kysymyksen: ”Hei, onks tänään aamu vai ilta?”, mikä ilahdutti seuruettamme suuresti, ja oli sanomattakin selvää että ilmaus oli ns. käyttistä.”

Rytmihäiriö on pitkän linjan tekijä kotimaisen rankemman musiikin kentällä. HC-metallia soittava bändi on toiminut vuodesta 1988 ja julkaissut tänä aikana seitsemän albumia. Debyyttialbumi “Surman siipien havinaa” ilmestyi vuonna 1991 ja kakkosalbumi “Saatana on Herra” vuonna 2005. Vuonna 2018 julkaistu albumi “Gambinapsykoosi” oli Rytmihäiriön viimeisin julkaisu. Kahdeksas albumi ”Surmacore” julkaistaan 11. elokuuta 2023.

Keikat:

pe 14.4. Helsinki, Ääniwalli, ”Ääniwallin spurgu-uhka”
la 15.4. Turku, MeriHelvetti -risteily

Rytmihäiriö on:
Unto Helo – laulu
Janne Perttilä – kitara
Antti Kiiski – basso
Jukka “Kosmo” Kröger – rummut


Lähde: Sakara Records/Katja Vauhkonen
Kuva: Raisa Krogerus

 

Website | + artikkelit

Heavyn moniottelija, vapaa-ajattelija, satanistisuvakki ja humanisti. Metallin maku suussa on vahvasti black-painotteinen, vaikka Judas Priest on se suurin rakkaus. Suunnittelen ja ylläpidän Luolan nettisivua ja brändi-ilmettä. Kirjoitan artikkeleita, arvioita, uutisia ja haastatteluja sekä kuvaan keikat ja festarit. Odotan, että Martti Servo tekisi joskus metallialbumin.

+ artikkelit

Metalliluolan uutistoimitus. Tällä hetkellä uutisia ja tiedotteita julkaisevat Ville Krannila, Pete Alander, Mikko Huuhka ja Joni Renko.