Raskaus ja melankolia kohtaavat Indistinctin uudella “First Light” -singlellä

Kuva: Indistinct
MAINOS:

Tiedote 1.11.2023

Progressiivista metallia soittava tamperelainen Indistinct on yksi modernin äärimetallin mielenkiintoisimmista nousijoista. Bändin musiikki on omalaatuinen yhdistelmä matalavireistä matikkametallia, häpeilemättömän outoja syntetisaattorisovituksia, 2000-luvun alun rockia ja modernia elokuvamusiikkia. Näiden aineksien avulla yhtyeen ympärille onkin rakentunut laaja kansainvälinen fanipohja.

Indistinct jatkaa marraskuun 24. päivä julkaistavan Heart Prince -albuminsa julkaisutyötä tänä torstaina, kun albumilta irroitettava toinen single First Light näkee päivänvalon.

“Siinä missä levyn ensimmäinen single Lava Bathhouse avasi pelin aggressiivisella voimallaan, First Light edustaa tuotannon kevyempää ja melodisempaa puolta”, yhtye kommentoi ja jatkaa:

“Kappaleen vahva rytmiikka yhdistettynä melankolisiin laulusovituksiin rakentaa pohjan, missä viimeistään kertosäkeen räjähtäessä käyntiin tietää kuulija mistä on kyse. First Light on tarttuva kappale kaunista progressiivista metallia, kuitenkin täynnä energiaa sekä Indistinctille tyypillistä raskautta ja melankoliaa.”

Indistinct perustettiin vuonna 2010 kitaristi Joona Muistolan ja laulaja Ville Haaviston toimesta, jotka ovat tehneet yhdessä musiikkia jo lapsesta asti. Nykyinen kokoonpano löysi muotonsa vuosi sitten, kun mukaan liittyivät basisti Olli Paajanen sekä rumpali Leevi Viitala. Yhtye toimii täysin itsenäisesti äänittäen, miksaten ja tuottaen musiikkinsa sekä musiikkivideonsa ja grafiikkansa omin voimin yhtyeen jäsenien laajan mediataustan ansiosta.

Katso video:
https://www.youtube.com/watch?v=AEAVyJvJdK0&

 

Tulevat keikat:

24.11. julkaistava Heart Prince levy on saatavilla sekä digitaalisena että CD:nä yhtyeen sivuilta:
https://indistinct.bandcamp.com/album/heart-prince


Lähde: Indistinct
Kuva: Indistinct