Riihimäkeläinen pakanametalliyhtye Kallomäki vie maailmalle suomalaista käsityötaitoa ja skandinaavisia myyttejä

Kuva: Marco Manzi Photography
MAINOS:Tiedote 9.4.2024

Riihimäkeläinen pakanametallia ja dark folkia yhdistävän Kallomäki-yhtyeen uusin musiikkivideo “Huunpurema” on julkaistu. Videon on ohjannut legendaarisen Sentenced-yhtyeen rumpali Vesa Ranta. Videolla nähdään oululainen tulishow ryhmä Tuluxxia. Bändikuvat kuvattiin yhtyeen kotikonnuilla Riihimäellä Levyn nimikkokappale juontaa juurensa vanhaan skandinaaviseen mytologiaan.

“Huunpureman sanoitukset kertovat lounaissuomalaisesta myytistä. Uskomuksessa Huu on olento tai kummitus, joka käy puremassa ihmistä ennen hänen kuolemaansa. Huunpurema tarkoittaa selittämättömästi ihoon ilmestynyttä mustelmaa, jota on pidetty verisukulaisen kuoleman enteenä”, Kalliomäki selventää.

Kallomäki perustaa musiikkinsa itserakennetulle soittimelle, jouhikolle. Jouhikko kuuluu perinteisiin suomalaisen kansanmusiikin soittimiin. Kallomäen perustaja Tero Kalliomäki muistelee tutustuneensa instrumenttiin ensimmäisen kerran jo vuonna 2015.

“Kuulin Spotifyssa biisin missä oli jouhikkoa tietämättä mikä soitin oli kyseessä. Aloitin selvitystyön ja ja kun selvisi, että soitinta ei mistään kaupasta löytyisi ja sitä ei olisi varaa rakennuttaa, oli opeteltava tekemään itse”, Kalliomäki muistelee.

Koska luonto ja eläimet kiehtovat Kalliomäkeä, päätti hän rakentaa eläinteemaisia soittimia. Kalliomäen rakentamat instrumentit kantavat nimiä: Pöllökkö, Rotakko, Mäyräkkö ja Norpakko.

Tärkeä osa soundia on itserakennetun sähköjouhikon omaperäinen, jopa hieman alkukantainen soundi. Soitin ei ole koskaan täydellisesti vireessä johtuen otelaudan ja nauhojen puutteesta.

Ensi kesänä Kallomäki on nähtävissä mm. Saksassa järjestettävillä Hörnerfesteillä sekä juhannuksena Kauhajoen Nummirockissa.

https://www.facebook.com/kalliomaeki
https://www.instagram.com/kallomaki/
https://kallomaki.com/


Kuva: Marco Manzi Photography
Lähde: Jari Koskela

Juttua muokattu 26.4.2024, Tulishow-ryhmän nimi on Tuluxxia

+ artikkelit

Metalliluolan uutistoimitus. Tällä hetkellä uutisia ja tiedotteita julkaisevat Ville Krannila, Pete Alander, Mikko Huuhka ja Joni Renko.