Joskus väkivalta on tarpeellista – i Helveteltä uusi single ja musiikkivideo

Kuva: Henri Rantala
MAINOS:Tiedote 15.9.2023

Seinäjokelainen äärimetalliyhtye i Helvete on julkaissut toisen singlen tulevalta albumiltaan “Yksi Yhteinen Yhteiskunta”. Single kantaa nimeä “Suuri Puhdistus”. Kappaleen musiikkivideon on kuvannut ja editoinut Henri Rantala. Valo- ja savutekniikasta videolla vastasi Tuomas Mäki.

Kuuntele single musiikkipalveluissa: https://push.fm/fl/i-helvete-suuri

“Suuri Puhdistus” edustaa tulevan levyn tarttuvinta ja vauhdikkainta materiaalia. Laulaja-kitaristi Aleksi Mäkelän mukaan kappale ei kuitenkaan syntynyt helpolla:

“Suuressa Puhdistuksessa on niin Mgłaa kuin Iron Maideniakin. Kappaleessa on painostavan synkkä tunnelma, kunnes kertosäe ja väliosa tuovat siihen tarttuvuutta ja jopa kauneutta. Suuri Puhdistus oli ihan viimeisiä sävellyksiä kakkoslevyllemme. Halusin levylle vielä yhden vähän nopeamman ja lyhyemmän kappaleen. Pitkän työstön jälkeen tässä biisissä alkoi punainen lanka löytyä. Aluksi se oli itseasiassa hyvinkin erilainen, vähän vähemmän perinteinen kappale. Sille raakileelle ei kuitenkaan suuntaa löytynyt ja hyvä niin. Musiikkivideobiisinä tätä kappaletta pidettiin oikeastaan sen valmistumisesta lähtien. Videolla haluttiin säilyttää kappaleen energia, joten soittovideo tuntui kaikista luonnollisimmalta.”

 

1. Suuri Puhdistus
Singlen kansi: Bloodonice

Melodista black- ja death metallia yhdistelevän i Helveten kakkoslevy julkaistaan marraskuun 24. “Yksi Yhteinen Yhteiskunta” -konseptialbumi kertoo tarinaa liikkeestä, joka näkee nykymaailman suunnan tuhoon tuomituksi. Maapallon kestävyyden säilyttäminen vaatii mittavia, radikaaleja toimia. Agendana on Suuri puhdistus, jossa valtaosa ihmisistä eliminoidaan. Uuden alkuräjähdyksen myötä Valittu kansa nousee tuhkasta rakentamaan uutta maailmaa.

Ennen albumijulkaisua luvassa on kuitenkin vielä yksi single. Aiemmin levyltä ilmestyi ensimmäinen single “Uuden Ajan ABC”.

CD:n ennakkotilaus: Inverse Store  TAI Levykauppa X

1. Yksi Yhteinen Yhteiskunta
2. KKK
3. Uuden Ajan ABC
4. Yhdestoista Hetki
5. Paratiisi
6. Suuri Puhdistus
7. Valittu Kansa
8. V Niin Kuin Vallankumous
Kansitaide: Yuri Chuchmay

Kokoonpano:
Aleksi Mäkelä – laulu & kitara
Manu Kujala – kitara
Tapio Holappa – basso
Teemu Koski – rummut

https://www.yksiyhteinenyhteiskunta.fi
https://www.ihelvete.com/
https://www.facebook.com/iHelveteband/
https://www.instagram.com/i_helvete/
https://www.youtube.com/channel/UCEs1W3FVRH2ujQJtXImolyg
https://open.spotify.com/artist/1hqfWpaEEb9wI4HqLvCEoc
https://ihelvete.bandcamp.com


Kuva: Henri Rantala
Lähde: Inverse Music Group