Sakara Recordsin tarina yksissä kansissa – SAATANA PERKELE – Sakara Records 20 vuotta julkaistaan 3. marraskuuta

Petri Silaksen kirjoittama SAATANA PERKELE - Sakara Records 20 vuotta julkaistaan 3. marraskuuta "Monta kertaa olen ensin vakaasti päättänyt, että nyt saa riittää. Ja sitten pyörtänyt päätökseni. Ensin lähes masentuneena: Saatana Perkele, onko tässä mitään järkeä? Ja sitten suhteellisen pian perään innokkaasti: One More Year!" - Tuomo Saikkonen

MAINOS:Tiedote 2.11.2023

Legendaarinen kotimainen raskaan musiikin levy-yhtiö Sakara Records täytti tämän vuoden maaliskuussa kunnioitettavat 20 vuotta, ja on juhlistanut merkkipaalua pitkin vuotta. Sakara on julkaissut tänä vuonna mm. Stam1nan, Jarkko Martikaisen ja Rytnihäiriön pitkäsoitot, unohtamatta Huoran ja Mokoman EP:tä, sekä 3. marraskuuta julkaistavaa Stoned Statuesin odotettua toista albumia.

Sakara Recordsin vuonna 2003 alkanut värikäs tarina pääsee oikeuksiinsa Suplan kustantamassa 20-vuotisjuhlakirjassa, jonka kirjoitti aiemmin mm. Alexi Laihon elämäkertakirjan toimittanut Petri Silas. Kirja kantaa nimeä SAATANA PERKELE – Sakara Records 20 vuotta ja se julkaistaan huomenna 3. marraskuuta 2023.

Ensimmäinen kymmenvuotiskausi oli ihanaa aikaa. Mokoman ja Stam1nan levyt saivat osakseen ylistystä ja myivät jalometalleja. Kun sitten alkoi toisinaan tulla turpaan, suhtautuminen firmaan sai myös muita sävyjä. Aika monta päivää vaihtaisin pois, mutta jos ei ole tehnyt virheitä, ei ole tehnyt paljoa muutakaan. 20 vuotta myöhemmin ja monta mustelmaa rikkaampana juhlimme upeiden artistiemme kanssa tarinaa, joka osoittaa, kuinka sitkeitä tai tyhmiä olemme”, kertoo Sakara Recordsin toimitusjohtaja Tuomo Saikkonen.

Kirjan julkaisua juhlistetaan perinteisellä Radio Rock -risteilyllä, joka onkin tänä syksynä Sakara 20v -juhlaristeily. Suomen Turusta 4.11. Baltic Princessilla seilattavalla Sakara 20v -risteilyllä esiintyy lähes koko Sakaran aktiivinen artistikatalogi, eli MokomaStam1naRytmihäiriöJarkko Martikainen ja Stoned Statues. Risteilyn juhlamenossa mukana ovat tietysti myös Radio Rockilta tutut juontajat.

 

Lisäksi Radio Rockilta tuttu musiikkitoimittaja ja juontaja Laura Vähähyyppä on kirjoittanut Sakaran yhtyeistä 1-2 tunnin mittaisia audiomuotoisia bänditarinoita, jotka on julkaistu Suplassa. Tarinoissa bändien vauhdikkaat käänteet kuullaan Lauran ja yhtyeiden itsensä kertomana, tarinaa tukevalla äänimaailmalla rikastettuna.

Sakara Records on raskaaseen musiikkiin erikoistunut pienevy-yhtiö, jonka tarina alkoi 2003, kun jo pari levyä julkaissut Mokoma yhtye ei saanut kolmannelle levylleen julkaisijaa. Syntyi oma levy-yhtiö, jonka alla on sittemmin julkaistu merkittävä määrä kotimaista rockhistoriaa, mm. sellaisilta yhtyeiltä kuten Mokoma, Stam1na, Rytmihäiriö, Diablo, Timo Rautiainen & Trio Niskalaukaus, Stoned Statues, Jarkko Martikainen, Maj Karma, Huora ja Teräsbetoni.


Lähde: Sakara Records / Katja Vauhkonen