Alternative rock -bändi VVVSV PVLVV julkaisi uuden singlen “pvv se kovempvv”

Kuva: Jenna Järvi
Tiedote 22.2.2023
Alternative rock -bändi VVVSV PVLVV julkaisi uuden “pvv se kovempvv” -singlen keskiviikkona 22.2.2023.
Post-hardcorea räp-mausteilla suomalaisittain: anarkistinen ja energinen “pvv se kovempvv” yhdistelee Enter Shikaria, Turmion Kätilöitä ja Twenty One Pilotsia.
Heti ensitahdeista lähtien “pvv se kovempvv” näyttää mitä seuraavan kolmen minuutin aikana tapahtuu: terävä syntikkamelodia, tamppauskomppi, rupiset särökitarat ja lauluraita täynnä myrkkyä. Biisissä on myös niin raskas c-osa, että sen paino pitää mitata samalla asteikolla galaksien kanssa.
“pvv se kovempvv” tekovaiheessa idea oli saada tehtyä tekstin ympärille mahdollisimman likainen ja hävytön biisi kuvastamaan tekstin aihepiiriä. Biisiin julkaistaan samalla ajatuksella tehty musiikkivideo myöhemmin keväällä.
Vaasa palaan laulaja-lauluntekijä Joni kertoo “pvv se kovempvv” -singlestä: “Tää on eka kantaaottava vvvsv pvlvv -biisi, mutta tässä on silti selkeä kokemusperänen kulma. Luin Ylen artikkelin jossa kerrottiin että joka neljäs nuori mies kokee voittamisen kuuluvan hyvään keskusteluun. Ilmiö on tuttu: somessa tulee päivittäin vastaan yksityishenkilöiden ja median kommentteja siitä miten joku on jauhottanut, servannut tai tuhonnut jonkun keskustelussa ja kuinka joku on antanut jäätävän kuitin tai tunkenut luun kurkkuun. “pvv se kovempvv” ei ota kantaa kenenkään mielipiteiden oikeellisuuteen vaan herättelee siihen ilmiöön miten me netissä keskustellaan: me istutaan laput silmillä ja luurit päässä, ja aidon kommunikoinnin tai ymmärtämisen sijaan me etsitään muista heikkoja kohtia ja googlesta vahvistuksia meidän jo olemassa oleville uskomuksille. Me kuunnellaan oman torven toitotusta, rinkirunkataan samaa mieltä olevien kanssa ja pilkataan eri mieltä olevia. Se on oksettavaa.”
Vaasa palaa (tyyliteltynä vvvsv pvlvv) on vuonna 2019 perustettu viisihenkinen suomenkielistä alternative rock -musiikkia esittävä vaasalaisbändi jonka musiikissa yhdistyy metalli, rap, screamo ja syntikkapop. Bändin synkissä mutta toivon sävyjä pilkehtivissä teksteissä käsitellään mm. mielenterveysongelmia, kuolemaa, kiusaamista, rakkautta ja häpeää – eli kaikkea sellaista, mihin maailman onnellisin kansa voi samaistua.
Yhtye:
joni salomaa | laulu & tuotanto
akseli kangas & samuli kaakinen | kitarat
aapo timonen | basso
teemu koski | rummut

Lähde: Vaasa Palaa
Kuva: Jenna Järvi

+ artikkelit

Metalliluolan uutistoimitus. Tällä hetkellä uutisia ja tiedotteita julkaisevat Ville Krannila, Pete Alander, Mikko Huuhka ja Joni Renko.