Tuska 2023 valtaa Suvilahden viikonloppuna – tärkeää tietoa järjestelyistä

Tuska 2022
Kuva: Pete Alander

Tiedote 26.6.2023

Pohjoismaiden suurinta metallifestivaalia vietetään Helsingin Suvilahdessa perjantaista 30.6. sunnuntaihin 2.7.2023. Tuska-festivaalilla nähdään tänä vuonna muun muassa Ghost, Gojira, VV, In Flames, Arch Enemy, The Hu, Lorna Shore ja monia muita metallikansan toivomia artisteja. Tässä kootusti tietoa Tuskan käytännön järjestelyistä.

Ohjelma ja aikataulut

Festivaalialue on auki perjantaina 30.6. klo 14–01, lauantaina 1.7. klo 13–01 ja sunnuntaina 2.7. klo 15–00. Jokaisen päivän viimeinen artisti lopettaa esityksensä noin tuntia ennen porttien sulkeutumista.

Esiintyjien päiväkohtaiset soittoajat löytyvät täältä. Kätevintä on ladata Tuska-sovellus, jossa voi rakentaa oman festariaikataulun muistutuksineen päivineen.

Saapuminen ja poistuminen

Yleisöportti sijaitsee lähellä Kauppakeskus Rediä, Koksikadun ja Leonkadun risteyksen tuntumassa.

Suosittelemme saapumaan paikalle julkisilla kulkuvälineillä, esimerkiksi metrolla Kalasataman metroasemalle. Metroliikenne kulkee viikonloppuna kaksi tuntia normaalia pidempään.

Rannekkeenvaihto

Tuskaan odotetaan tänä vuonna ennätyksellistä 60 tuhatta kävijää. Ruuhkien välttämiseksi suosittelemme vaihtamaan liput rannekkeisiin jo festivaalia edeltävinä päivinä, mikäli mahdollista. Ennakkorannekkeenvaihto avataan jo huomenna tiistaina.

Kaikki liput vaihdetaan rannekkeisiin. Jokainen lippu tulee vaihtaa rannekkeeseen henkilökohtaisesti. Rannekkeenvaihto tapahtuu Tuska Check In -pisteessä, kauppakeskus Redin 2. kerroksessa XXL-liikettä vastapäätä. Tuska Check Iniin kulkee opastettu reitti Kalasataman metroaseman laitureiden Redin puoleisten liukuportaiden luota.

Liput ja ikäraja

Lipunmyynti on ollut ennätyksellisen vilkasta ja osa lipputyypeistä myytiin loppuun jo keväällä. Myynnissä on vielä päivälippuja perjantaille ja sunnuntaille sekä näiden komboa. Liput ovat myynnissä Tuskan virallisten lipunmyyntikumppanien verkostoissa TiketissäTicketmasterissa ja Lippu.fi:ssä.

Tuskan ikäraja on 18 vuotta. Sunnuntaina 2.7. klo 15:00–18:30 vietetään Pikku-Tuskaa, jolloin lapset (0-12v) ovat tervetulleita Tuskan festivaalialueelle lipullisen aikuisen mukana. Emme suosittele aivan pienten lasten tuomista festivaalialueelle.

Turvatarkastus ja järjestyksenvalvonta

Festivaalialueen sisääntuloporteilla tehdään rannekkeentarkastuksen yhteydessä turvatarkastus. Täältä löytyy lisätietoa siitä, mitä alueelle saa tuoda ja mitä ei. Tavaroita voi myös jättää säilytykseen narikkaan.

Alueella työskentelee iso joukko tapahtumaturvallisuuden ammattilaisia, joiden puoleen kannattaa kääntyä mahdollisissa ongelmatilanteissa.

Tuska Sideshow

Tuska tarjoaa keikkojen lisäksi ennennäkemättömän määrän muutakin ohjelmaa. Tuska Expo on kasvanut viime vuodesta liki nelinkertaiseksi ja valtaa koko Kattilahallin. Mukana on muun muassa Sysimaan Pakanalliset Syysmessut, joiden tiimoilta järjestetään erilaisia työpajoja kädestä ennustamisesta hiuskoristeiden tekoon.

Expo- ja aluetaideohjelma pitää sisällään myös vaikuttavaa body modification -settiä Impossible Bodyartin järjestämien suspensio-sessioiden muodossa. Suspensiota eli roikkumista ihon lävistävistä koukuista pääsee kokeilemaan myös itse (vaatii ennakkoilmoittautumisen). Huomaathan, ettei suspensio sovi herkimmille!

Ohjelma ja aikataulut päivittyvät Tuskan Info-sivulle Tuska Expo ja Aluetaide -välilehtien alle.

Tuska Forum by Bleeding Metal

Suositun Bleeding Metal -podcastin Kiki jututtaa Tuska Forum -puheohjelmassa kiinnostavia artistivieraita ja muita metalliskenen vaikuttajia. Perjantaina paikan päällä luodaan tekoälyteknologian avulla jopa kokonainen biisi. Keskustelut pidetään englanniksi. Ohjelma päivittyy Tuskan Info-sivun Tuska Forum -välilehden alle.

Ruoka ja juoma

Tuskan drinkkimaailma on tälle vuodelle uusittu ja mukaan on saatu myös monien toivomat Rockstar Energy -juomat. Festarikävijöiden toiveita on kuultu myös ruokapuolella ja valikoimaan on panostettu huolella. Menulta löytyy muun muassa burgereita, pizzaa, tacoja, japanilaisia nuudeleita ja suussasulavia hatsapureja. Kasvissyöjät, vegaanit ja gluteenittomat on luonnollisestikin huomioitu. Alueella sijaitsee myös Tuskan oma ravintola Black Dining, jonka pöydät ovat varattavissa täältä.

Juomatölkit, viinikarahvit ja kovamuoviset viinilasit palautetaan anniskelupisteille panttia vastaan. Festivaalialueella käytettävät ruokailuvälineet ja lautaset ovat biohajoavia.

Festivaalialueen kartta

Festivaalialue on aiempaa isompi ja aluesuunnitteluun on tehty monenlaisia päivityksiä. Alueen kartta löytyy Info-sivun Festivaalikartta-välilehden alta.

Maksuvälineet

Maksuvälineinä toimivat luotto- ja debit-kortit sekä mobiilimaksaminen, poislukien Mobile Pay. Tuska on käteisetön festivaali tänäkin vuonna.

Alueen liikennejärjestelyt

Kalasataman alueen liikennejärjestelyihin tulee jonkin verran muutoksia festivaalialueen pystytyksen, Tuska-viikonlopun ja alueen purun ajaksi. Alueen asukkaita ja muita käyttäjiä pyydetään huomioimaan mahdolliset reittimuutokset ja varaamaan tavallista enemmän aikaa Kalasataman alueella liikkumiseen. Lähistön asukkaille on tiedotettu muutoksista suorapostituksena koteihin ja alueella on myös selkeät kyltitykset.

TUSKA 30.6.–2.7.2023
Helsinki, Suvilahti
#tuskafestival

Linkit
Facebook
Instagram
Twitter
Verkkosivut
YouTube

 

Lähde: Tuska Festival
Kuva: Pete Alander