Smackboundin “Hostage”-albumi on julkaistu

kuva: Lauri Hämäläinen

Tiedote 21.4.2023

Vuonna 2015 Netta Laurenteen perustama suomalainen superkokoonpano Smackbound julkaisee tänään toisen studioalbuminsa. Hostage-albumi puristui paineen alla timantiksi, jossa Netan upea ääni johdattaa kuuljan läpi suurien biisien ja samalla koko yhtyeen kohti uutta kiitellyn 20/20-esikoisalbumin jälkeen. 20/20 on kerännyt tähän mennessä jo yli 3 miljoonaa striimiä yksiomaan Spotifyssä.

“Aloitimme tehdä tätä albumia jo 2020 ja äänitimme rummutikin pariin biisiin, mutta yllättävät muutokset elämässä laittoivat tuotannolle stopin. Deadlinen häämöttäessä loppu levystä kasattiin urakalla syys-lokakuun aikana viime vuonna, ja viimeiset lyriikat kirjoitin vain päiviä ennen masterointia”, Netta muistelee. “Olipa melkoinen matka, mutta pystyimme puristamaan toisen lapsemme maailmalle”.

Laurenne muistelee levyn sävellystyön aikaa lämmöllä.

“Meillä oli hauskoja hetkiä sitä säveltäessä. Nautimme musiikin tekemisestä yhdessä. Hostage-albumi on eräänlainen silta maailmojen välillä, se on matka ensimmäisen albumin tematiikasta kohti tulevaa, vielä tuntematonta.”

Levyltä on tänään nostettu framille albumin avauskappale Reap, jonka teema puhuttelee varmasti monia.

”Reap kuvaa sitä tilannetta, kun ihminen on katkeamispisteessä. Kun on pitkään ollut kiusattuna vältellen konflikteja ja yhtäkkiä kaikki tuntuu liialliselta. Kun ei vain pysty vastaanottamaan enempää petollisuutta. Tässä tilanteessa asiat alkaa nähdä selkeästi ja edessä on suuri muutos.”

Hostagelta on julkaistu aiemmin jo kaksi singleä, jotka saivat seurakseen näyttävät videot. Change ja Imperfect Day tullaan kuulemaan myös Smackboundn tulevilla levyn julkaisukeikoilla, joiden ennakkoliput ovat nyt myynnissä:

31.5.2023 On the Rocks, Helsinki
1.6.2023 Klubi, Tampere
2.6.2023 House of Rock. Kouvola

Ennakkoliput:
Helsinki ja Tampere
Kouvola

Hostagen kappaleet ovat:
1. Reap
2. Change
3. Razor Sharp
4. Rodrigo
5. Break
6. Imperfect Day
7. Graveyard
8. Traveling Back
9. Hold The Fire
10. Hostage
11. The Edge

Smackbound on:
Netta Laurenne ­­– laulu
Teemu Mäntysaari – kitara
Rolf Pilve – rummut
Vili Itäpelto – kosketinsoittimet
Tuomas Yli-Jaskari – basso

FACEBOOK | INSTAGRAM | TIKTOK | WEBSITE


Lähde: Ginger Vine Management & PR
Kuva: Lauri Hämäläinen

Website | + artikkelit

Heavyn moniottelija, vapaa-ajattelija, satanistisuvakki ja humanisti. Metallin maku suussa on vahvasti black-painotteinen, vaikka Judas Priest on se suurin rakkaus. Suunnittelen ja ylläpidän Luolan nettisivua ja brändi-ilmettä. Kirjoitan artikkeleita, arvioita, uutisia ja haastatteluja sekä kuvaan keikat ja festarit. Odotan, että Martti Servo tekisi joskus metallialbumin.

+ artikkelit

Metalliluolan uutistoimitus. Tällä hetkellä uutisia ja tiedotteita julkaisevat Ville Krannila, Pete Alander, Mikko Huuhka ja Joni Renko.