Karhukolarin single “Kyydistä jääny”t on metafora oman tahdon ja henkisen hyvinvoinnin katoamisesta – Yhtyeen keulilla VOF-tuttu Mikael Arvaja

Kansikuva: Vesa Holmala

Tiedote 16.6.2023

Karhukolari on Tampereelta ponnistava uuden polven suomirockin tulenkantajakvartetti. Vuonna 2017 perustettu yhtye julkaisi Karhukolari I -debyyttialbuminsa keväällä 2021. Jo silloin bändin paahtoa luonnehdittiin ”tyylikkääksi yhdistelmäksi kaikkia genren hienoimpia elementtejä”.

Suvereeniin livesoittoon ja -meininkiin sekä suomen kielellä leikittelevään lyriikkaan perustava Karhukolari kumartaa tuotannossaan vahvasti perinteisen rockmusiikin kaanonille unohtamatta kuitenkaan funk-, indie- ja jopa progevivahteita. Monipuolinen Karhukolari tuo suomirockin vuoteen 2023.

Yhtyeen 16.6.2023 ilmestynyt single Kyydistä jäänyt on Karhukolarin historian tummin ja raskain teos, kuin kesähitti myös kesän pitkiin sadepäiviin. Tarttuvan ja tiukan biisin sanoitus saa tarinansa laulaja Mikael Arvajan kokemuksista lähipiiristään. Karhukolarin vokalisti Arvaja oli mukana menneen kauden The Voice of Finland -kilpailussa. Laulajan energisyys vei miehen pitkälle, ja Arvaja ehti hankkia itselleen vankan fanikunnan, josta ainakin osa voi tunnistaa biisistä itsensä.

“Kertosäkeen hokema ‘Kyydistä jäänyt pois mun pääni on’ on metafora oman tahdon ja henkisen hyvinvoinnin katoamiselle jokapäiväisestä arjesta”, Arvaja tiivistää.

Yksikään Karhukolarin aiemmista kappaleista ei ole ollut kuuleman mukaan tällaisen uurtamisen ja vääntämisen tulos.

“Kuitenkin tämän kevään aikana biisi saatiin viimeinkin sellaiseen kuntoon, että olimme siihen tyytyväisiä ja pystyimme ylpeinä mennä studioon laittamaan se nauhalle. Prosessi oli siis vaikea, mutta lopulta erittäin palkitseva!”

“Biisin hahmo on jumissa oravanpyörässä. Työt ja vastuut pakottavat hänet ylös aamuisin elämään elämää, johon hän haluaisi muutoksen, jota ei kuitenkaan ole tarjolla”, Arvaja taustoittaa kappaletta, joka synkähköstä tarinastaan huolimatta kannustaa hakemaan uusia tapoja mennä eteenpäin.

“Kertosäkeen sanat ja melodia porautuvat varmasti niin syvälle kuulijan pääkoppaan, että niitä on vaikea saada sieltä pois iskelmälläkään. Sen ympärille oli todella haastava keksiä sille kunniaa tekevät säkeistöt ja rakenne. Biisintekoprosessi oli vaikea, mutta lopulta erittäin palkitseva: tämä on kesähitti, joka sopii hyvin niihin kesän pitkiin sadepäiviinkin”, Karhukolari lupaa.

Vuonna 2021 Radio Suomirockin “Kellareista kuuluisuuteen” -kisan voittanut yhtye nähdään tulevana kesänä muun muassa Aitoon Kirkastusjuhlilla.

Karhukolari on:
Mikael Arvaja, laulu ja kitara
Julius Tuomarla, kitara
Sakari Halonen, basso
Miika Röyskö, rummut

Instagram | Facebook | TikTok | YouTube | Kotisivut


Lähde: Ginger Vine Management & PR