Lucassen & Soeterboek’s Plan Nine julkaisi uuden singlen “Ice On Fire”

Kuva: Lori Linstruth
MAINOS:Arjen Antohony Lucassenin ja laulaja Robert Soeterboekin luotsaama Lucassen & Soeterboek’s Plan Nine julkaisee 17.5.2024 albumin The Long-Lost Songs”.

Yhtye julkaisi levyltä uuden singlen ja lyriikkavideon “Ice On Fire”:

Projekti julkaisi aiemmin videon “Before The Morning Comes”:

“Hänen laulutaitonsa vaikuttivat todella minuun, harvinaisuus!” Lucassen kertoo laulaja Soeterboekista. “Hänellä oli karismaa ja voimaa laulajien kuten David Coverdalen ja Robert Plantin tapaan. Kun huomasimme tulevamme hyvin toimeen henkilökohtaisesti, päätimme tehdä yhteistyötä muutamien kappaleiden parissa, vain huvin vuoksi.”

“Aloitimme yhdessä laulujen kirjoittamisen ja löysimme luonnollisen virran, joka johti runsaaseen ideoiden rikkauteen,” muistelee Soeterboek. “Ystävyytemme kasvoi vietettyämme enemmän aikaa yhdessä, ja muistan, että teimme toisillemme paljon kepposia ja nauroimme.”

He tapasivat päivittäin Lucassenin pienessä ‘studio’-tilassa – makuuhuoneessa, jossa oli patja ja vanha 8-raita-tallennin. Siellä he tallensivat noin 20 perusideaa. He ottivat mukaan Peter Vinkin bassoon, Cleem Determeijerin Hammondiin ja Rob van der Listin rummuille, joka on sittemmin poistunut keskuudestamme, ja kiinnittivät tuottajien ja levy-yhtiöiden kiinnostuksen. Grungen maisemassa varhaisilla 1990-luvuilla levytyssopimuksen saaminen oli haasteellista. Joillakin levy-yhtiöillä oli kiinnostusta, mutta he epäröivät pelätessään kykyään myydä albumeita Nirvanan ja Pearl Jamin kaltaisten bändien hallitsemassa ajassa. lopulta toistuvat hylkäämiset kuluttivat heitä. “Päätin aloittaa rock-oopperaprojektini, odottaen sen olevan viimeinen musiikillinen asia, jonka tekisin. Viimeinen kokeeni, niin sanoakseni!” Lucassen lisää.

Soeterboek liittyi saksalaiseen yhtyeeseen Wicked Sensation ja työskenteli Lucassenin kanssa ensimmäisellä Ayreon-albumilla ja vuosien varrella studiossa ja livenä, toimiessaan myös The Cotton Soeterboek Bandin laulajana. Puhuessaan uudelleen yhdistymisestä Soeterboek sanoo: “Olin ajatellut äänittää uuden albumin. Minulla oli joitakin kappaleita valmiina ja keskustelin levy-yhtiöiden kanssa. “Annie Mooren” tallentaminen oli ollut unelmani ikuisuuden ajan. Vaikka Arjen oli kiireinen erilaisten projektien parissa, hän suostui työskentelemään sen parissa. Yhteistyö tässä kappaleessa on herättänyt uudelleen nautintomme, kuin matka muistojen kaarelle.”

Käännettyään ajassa eteenpäin vuoteen 2022 he palasivat näihin tallenteisiin. “Kappaleessa Annie Moore otimme mukaan Peterin ja Cleemin bassoon ja Hammondiin, ja Peterin vaimo Mirjam van Doornin taustalaulut, sekä nykyisen luottomyötälyöjäni, Koen Herfstin, lisäämään taikansa,” Lucassen selittää. “Kaikki mukana olleet olivat innoissaan tuloksesta, ja se inspiroi minua niin paljon, että kirjoitin uudelleen ja tallensin useita muita kappaleita. Pian en voinut lopettaa! Robert ja minä vietimme viikkoja kaivaen vanhoja kasettejamme ja DAT-nauhojamme, löytäen monta mahdollista helmeä, joita emme vielä olleet kehittäneet. Ennen kuin huomasimmekaan, meillä oli tarpeeksi kappaleita täyteen albumiin ja enempäänkin.”

Albumi sisältää 11 alkuperäistä kappaletta rakkaudella 70- ja 80-luvulle kumartuen. Se on pyrähdys hyvän ajan rokkaavan “Let It Ride” kautta Beatles-henkiseen “Doctor Robert’s Medicine Show,” blues-henkiseen “Annie Moore,” “High-Speed Chase” -kappaletta vaivaa jykevä glam-stomp, ja 80-luvun metalli soi “Ice on Firessa”, kun taas “The Preacher” sopisi useiden Arjenin vanhojen levyjen joukkoon. Bonuslevyllä on kaikki demot ja joitakin uusia nauhoituksia.

Lucassen jatkaa: “Halusimme parhaat ja sopivimmat muusikot tälle albumille, jotka voisivat kiertää Robertin kanssa. Koen hoiti voimakkaat rummut. Rob van der Loo (Epica) loi vankan bassopohjan. Lahjakas Irene Jansen tarjosi upeita taustalauluja, kuten aina. Ja yksi maailman parhaista kitaristeista, Marcel Singor, soitti virtuoosiset soolonsa heti tunnistettavalla tyylillään.”

“Soeterboek kiittää erityisesti Arjenia,” Soeterboek sanoo. “Keskellä valmistautumista Ayreon-esityksiin hän meni yli odotusten äänittäessään tämän albumin kanssani.”

Lucassen & Soeterboek’s Plan Nine biisilista:
01 Doctor Robert’s Medicine Show
02 The Preacher
03 Annie Moore
04 Get Down To Bizniz
05 Before The Morning Comes
06 High Speed Chase
07 Let It Ride
08 Ice On Fire
09 Long Cold Night
10 Drunker Than Whiskey
11 Die With Your Shades On

https://www.facebook.com/ArjenLucassenOfficial


Lähde: Mascot Label Group
Kuva: Lori Linstruth