Jack 13´s Panzercrow – Murder Ballads (2022)

Pitkäikäisen Scarecrow-yhtyeen nokkamies Jack13 on julkaissut sooloprojektinsa Panzercrown kanssa aiemmin kolme kokopitkää. Uusimmalla ”Murder Ballads” -albumilla mennään aiemmin hyväksi havaitulla reitillä yhdistellen nopeita poljentoja rehellisen horrorpunkin hengessä. Verrattuna Scarecrown materiaaliin Jack13 soolotuotanto ei kuitenkaan ole yhtä stydillä kauhustigmalla ladattua. Yhtymäkohtia toki on helposti havaittavissa emobändiin eikä Misfits/Blitzkid-vertauksia voine välttää.

”Murder Ballads” saattaa olla Scarecrow-yhtyeen ylijäämämateriaalia, mutta on selvästi ihan oma juttunsa. Kymmenen kappaleen paketti (vinyyliversiosta löytyy mainio bonuskappale ”I Am Your Creeper”) on kahlattu suhteellisen vikkelästi läpi, mutta kokonaisuus kestää toistoa. Etenkin komealla kertosäkeellä varustettu ”Live Love Stab” saattaa koukuttaa kuulijansa vakavasti. Hauskaa vaihtelevuutta tuo ”Howling 1, P1”, jossa Timo Ohramaa on mukana kurittamassa mandoliinia ja tuomassa sopivan lisämausteen hyvin toimivaan kappaleeseen. Sinkkunakin julkaistu ”Haunted Ghost Girl” kuuluu myös selvästi levyn parhaimmistoon kuten myös levyn päättävä – yllättävän pitkä – balladi ”Dying In The Night”, joka murhaa askeettisella asenteellaan.

Kolmihenkisessä kokoonpanossa vaikuttavat vokalisti/kitaristi Jack13 lisäksi rumpali Lima ja basisti JLNocturnal. Taustalauluja levyllä on laulamassa Henri Nieminen.

Marko Lammervon kuvittama albumin kansi näyttää etenkin vinyylipainoksessa visuaalisesti erittäin tyylikkäältä. Spotify-sovellukseen on jostain syystä valittu kuvakkeeksi levyn takakansi.

Toimivia kertosäkeitä ja murhaavaa kauhupunkia höystettynä synkällä rock & roll -poljennolla. Siinä ovat Panzercrown kovimmat aseet. Vaikkakin Jack13 pääbändi Scarecrow vielä toistaiseksi viekin kirkkaimmat mitalit, olisi suotavaa kuulla tätäkin materiaalia livenä. Jos ja kun tätä joskus livenä esitettäisiin.

Biisilista:

  1. Wanna See My Head Come Off?
  2. Howling – Part I
  3. Howling – part II
  4. Forever Is This Night
  5. Live Love Stab
  6. Still Dead To Me
  7. Haunted Ghost Girl
  8. Left Alone To Die In The Pumpkin Field
  9. Dying In The Night
  10. I Am Your Creeper (Only on Vinyl)

Kuuntele levy:

7,5/10

 

 

Toimittaja at Metalliluola / Bandmill.net | Website | + artikkelit

Heavyn moniottelija, vapaa-ajattelija, satanistisuvakki ja humanisti. Metallin maku suussa on vahvasti black-painotteinen, vaikka Judas Priest on se suurin rakkaus. Suunnittelen ja ylläpidän Luolan nettisivua ja brändi-ilmettä. Kirjoitan artikkeleita, arvioita, uutisia ja haastatteluja sekä kuvaan keikat ja festarit. Odotan, että Martti Servo tekisi joskus metallialbumin.