Metalliyhtye Roju julkaisi “Salvation”-singlen – metallikuusikon EP ilmestyy keväällä

MAINOS:Tiedote 22.1.2022

Kotimainen nu metalia muihin modernin metallin alalajeihin sekoitteleva tulokas Roju on julkaissut uuden singlensä. Salvation yhdistelee tuttuja elementtejä Rojun vanhemmista kappaleista uudenlaiseen raikkaaseen äänimaailmaan.

“Salvation syntyi ajatuksesta tehdä melodinen ja raskas sekä isolta soundaava moderni metallibiisi”, bändi kertoo. “Tekoprosessi kesti useita kuukausia, sillä halusimme kokeilla rauhassa erilaisia elementtejä ja sovitusratkaisuja. Pitkä prosessi oli vaivan väärti, sillä jokainen jäsen voi nyt seistä ylpeänä lopputuloksen takana.”

Salvationissa syntetisaattorit ottavat nyt entistä kuuluvampaa roolia, ja bändiin viime vuonna liittynyt DJ Roope Juola tuo aimo annoksen raikkautta pakettiin skrätsäyksellä ja sampleilla.

“Salvation tarjoaa kuuntelijalle taatun korvamadon, roppakaupalla murskaavia riffejä sekä tarinankerrontaa isolla loppuhuipennuksella”, bändi summaa.

Vuonna 2020 perustettu kuusihenkinen Roju syntyi kitaristin Joni Nuortimon ja vokalistin Joni Karjalaisen visiona. Pian tämän jälkeen kokoonpano täydennettiin yhtyeen selkärangasta vastaavilla basisti Juha Janttosella sekä rumpali Topias Muhosella. Bändi julkaisi ensimmäisen kappaleen Calamity huhtikuussa 2020 ja päätyi yleisön positiivisen vastaanoton myötä kirjoittamaan useamman biisin kokonaisuutta. Näistä sessioista syntyi NIL-EP, joka julkaistiin vuoden 2021 tammikuussa. EP:n kolmas single Event Horizon on saavuttanut tähän mennessä jo yli 140 000 kuuntelua Spotifyssa, missä se päätyi myös Viral 50 – Finland -soittolistalle. Kappale on soinut useasti muun muassa Radio Rockilla, missä myös EP:ltä löytyvä Dark Clouds esitettiin ensisoitossa.

Roju julkaisi kesällä 2021 singlen Play Dead, joka on osa tulevaa ja vielä nimeämätöntä EP-kokonaisuutta, joka julkaistaan vuoden 2022 keväällä.

Roju on:
Laulu: Joni Karjalainen
Kitara: Joni Nuortimo
Kitara: Tero Loponen
Basso: Juha Janttonen
Rummut: Topias Muhonen
DJ: Roope Juola

Facebook
Instagram
Spotify
Youtube


Lähde: Ginger Vine Management

+ artikkelit

Metalliluolan uutistoimitus. Tällä hetkellä uutisia ja tiedotteita julkaisevat Ville Krannila, Pete Alander, Mikko Huuhka ja Joni Renko.