Mikkeliläisen Deathropyn ensimmäisen single “Serenity” ulkona

Kuva: Havuja / Tommi Kirvesniemi

Tiedote 7.7.2023

Savon sydämestä Mikkelistä ponnistava pitkän linjan muusikoista muodostunut Deathropy on julkaissut ensimmäisen singlensä “Serenity”.

Deathropy sai syntynsä kolme vuotta sitten bändin kitaristi/säveltäjä Tuomas Torikan halusta perustaa uusi melodista death metallia soittava bändi. Kappaleita alkoi syntymään ja Tuomas löysi bändikumppanikseen Harri Häkkisen, joka ryhtyi kirjoittamaan kappaleisiin lyriikoita. Syksyllä 2022 yhtyeeseen liittyivät basisti Tuomas Kämppi sekä rumpali Joni Romo. Nelikko jatkoi yhdessä kappaleiden sovittamista ja siirtyi loppuvuodesta Mikko Herrasen Noise Floor-studiolle äänittämään tuotoksiaan. Näistä ensimmäinen on juuri julkaistu single “Serenity”. Äänitysten jälkeen yhtyeeseen liittyi vielä toiseksi kitaristiksi Ville Turunen ja kokoonpano oli valmis.

 

Deathropyn musiikilliset esikuvat ovat vahvasti Ruotsin Göteborgin melodisessa death metallissa ja thrash metallissa, mutta tehden sitä omalla tunnistettavalla soundillaan. Bändin seuraava single “Regret” julkaistaan 21.7 ja lisää musiikkia julkaistaan loppuvuodesta / alkuvuodesta 2024. Bändin voi nähdä lavalla ensimmäistä kertaa Mikkelin torilla Kahvila-Ravintola Toripulussa järjestettävässä “Torin Kesäkauden Häätäjäiset” tapahtumassa 2.9.2023. Muut tähän mennessä sovitut keikat ovat Rantakylän Kivijalassa 25.11.2023 ja Mikkelin Wilhelm Public Housessa 3.2.2024.

Kuuntele kappale: https://open.spotify.com/embed/track/64u6gR4sBjzIhNkOafxxNc?utm_source=generator&theme=0&fbclid=IwAR3PNgTpBh8kg2lXgvLe7jKYbOU2wj_Zb7-jV53FDSzd1eEUnqpzlE6roZ0

Yhtyeen linkit:


Lähde: Deathropy
Kuva: Havuja / Tommi Kirvesniemi