Juha Jyrkkäältä uutta kantelemetallia

Kuva: Richard Larvanto
MAINOS:Tiedote 18.10.2023

Kantelemetallin pioneeri Juha Jyrkäs julkaisi 10.10.2023 uuden singlen ”Syntysanat”. Se esittelee tekijältään eeppisempää ja melodisempaa folk metalia.

Uudella kappaleella bassokantele, särötetty jouhikko ja jylhät koskettimet luovat merkillisen äänikudelman. Samalla se vihjailee kokonaisvaltaisesti, mitä voidaan odottaa Jyrkkään tulevalta toiselta täyspitkältä.

“Uusista biiseistä alkoi tulla maalailevampia ja mahtipontisempia”, Jyrkäs paljastaa. “Isona inspiraationa ovat toimineet vanha Manowar, vanha Moonsorrow ja viikinkikauden Bathory. Kalevalamittaiset sanoitukset ammentavat kansanperinteestä, mutta sisältävät myös abstraktimpia sävyjä.”

Juha Jyrkkään aikaisempia julkaisuja ovat single “Kultapyörä” (Earth And Sky Productions 2023) ja esikoisalbumi “Sydämeni kuusipuulle” (Earth And Sky Productions 2019). Jyrkäs tunnetaan myös kauhu-, toiminta- ja fantasiakirjailijana ja Korpiklaanin entisenä sanoittajana. Jyrkkään soolotuotantoa aiempia bändejä ovat mm. Poropetra (2002-2015) ja Tevana3 (2010-2020). Jyrkkäälle on tunnusomaista metallimusiikin tekeminen kitaran ja basson asemesta särötettyjä ja efektoituja kansansoittimia hyödyntäen.

Sinkun kansikuva: Juha Jyrkäs
Sinkun kansigrafiikka: Tapio Wilska

Singlen kokoonpano:

Juha Jyrkäs – laulu, bassokantele
Olga Kolari – jouhikko, vaskikielinen kantele, koskettimet
Janne Väätäinen – rummut
Henry Kolari – äänimaisemat

Linkit:  

Bandcamp: https://juhajyrkas.bandcamp.com/releases
Spotify: https://open.spotify.com/artist/3VtIyhtoyU57AucJJHfEih?si=31c3da292aec4a42
Instagram: https://www.instagram.com/juhajyrkas/
Facebook: https://www.facebook.com/juhavaltteriilmarijyrkas


Lähde: Juha Jyrkäs
Kuva: Rikhard Larvanto