Metalliyhtye Mørket versioi Kentin “Dom andra” -klassikon – “Ollaan Reijo Taipaleen jalanjäljissä”

Tiedote 17.4.2023

Kolmosalbumiaan valmisteleva Mørket julkaisi 21.4. uuteen uskoon laittamansa tulkinnan Kentin “Dom andra” -klassikosta.

Mørketin riveistä löytyy vuosikymmenten mittaista Kent-fanitusta ja yhtye ylistääkin Dom Andra -coverin olevan “raksi seinään ja yhden haaveen toteutuminen”. Sinkku on esimakua työn alla olevalta bändin kolmosalbumilta ja ajatus täysin uuteen brutaaliin uskoon pistettyyn tulkintaan syntyi viime vuoden puolella yhtyeen pohtiessa puolileikillään sopivia cover-biisejä.

“Meidän tietojemme mukaan ennen meitä Suomessa Dom andran on levyttänyt ainoastaan Reijo Taipale ja hänkin suomeksi. Joten ollaan parhaassa seurassa, Reijon jalanjäljissä!
Ruotsiksi ja suomeksi laulavalle bändille Kentin versioiminen tuntui aluksi jopa liian itsestäänselvälle ratkaisulle.
Ei oltu edes älytty sanoa aiemmin ajatusta Kentin coveroinnista ääneen. Mutta sitten kun idea Dom Andran versioinnista heitettiin ilmoille, niin koko bändi oli heti yhtä mieltä sitä, että tämä todellakin tehdään – ja nimen omaan täysin oman kuuloisena. Aivan helvetin hieno biisi, aivan kiistaton klassikko ja meidän suuhun täydellisesti sopiva teksti. Biisihän on aivan täysin kuin suomalaista melankoliaa!
Hämmentävä yhteensattuma tosin, että Ihsahn päätti myös coveroida saman biisin äskettäin, mutta “Great Minds Think Alike”! Meidän versiommehan on myös aivan totaalisen erilainen ja kyllä maailmaan aina lisää Kentia mahtuu.”

Mørket juhlistaa singlen julkaisua perjantaina 21.4. Helsingin Kuudennella linjalla järjestettävällä sinkunjulkkarikeikalla, jossa mukana esiintymässä ovat myös Vainoa ja Palehørse.

Kuuntele kappale: https://s.disco.ac/eyjsusttzsab

Mørketin edellinen cover-versio, jokunen vuosi sitten julkaistu tulkinta Kauko Röyhkän Lauralle-klassikosta sai hyvän vastaanoton ja nousi ilmestyttyään mm. Spotifyn viraalistan sijalle 2.

Vuonna 2015 perustettu Mørket on julkaissut kaksi kriitikoidenkin hehkuttamaa albumia (Musta luonto, 2016, sekä Oro, 2020, KHY Suomen Musiikki). Tulevalta kolmoslevyltä on julkaistu aiemmin sinkkuna alkuvuodesta ilmestynyt Dispyt (feat. Helena, Kohti Tuhoa).

Lähde: Suomen Musiikki

Website | + artikkelit

Heavyn moniottelija, vapaa-ajattelija, satanistisuvakki ja humanisti. Metallin maku suussa on vahvasti black-painotteinen, vaikka Judas Priest on se suurin rakkaus. Suunnittelen ja ylläpidän Luolan nettisivua ja brändi-ilmettä. Kirjoitan artikkeleita, arvioita, uutisia ja haastatteluja sekä kuvaan keikat ja festarit. Odotan, että Martti Servo tekisi joskus metallialbumin.

+ artikkelit

Metalliluolan uutistoimitus. Tällä hetkellä uutisia ja tiedotteita julkaisevat Ville Krannila, Pete Alander, Mikko Huuhka ja Joni Renko.