Insomnium julkaisi uuden singlen The Witch Hunter ensi kuussa tulevalta albumiltaan

Kuva: Ossi Neijonen
MAINOS:

Tiedote 17.1.2023

Suomalaisen melankolisen metallin uranuurtaja Insomnium jatkaa ensi kuussa kuultavan Anno 1696 -albuminsa pohjustusta. Julkaisuvuorossa on nyt albumin loppupuolelta löytyvä The Witch Hunter -kappale.


”The Witch Hunter on hyvä esimerkki siitä, kuinka kappale kasvaa ja löytää omat siipensä studioprosessin aikana. Biisissä on ehdottomasti elokuvallinen tunnelma. Itseasiassa, tein tähän kappaleeseen lauludemot suomeksi, lukien ja karjuen Niilon tarinaa. Loppujen lopuksi vain nimi säilyi, ja se käännettiin noidanmetsästäjästä englanniksi. Se on kuitenkin eri tarina ja salainen versio, jota ei ulkopuolisten tule koskaan kuulla”, kitaristi Markus Vanhala kertoo pilke silmäkulmassaan.

”Tämä on Markuksen sävellys, eikä se itseasiassa kuulosta ihan perinteiseltä Insomniumin kappaleelta. Siinä on joitain todella mielenkiintoisia elementtejä. Kappale kehittyi studiossa hyvin pitkälle, ja sen loppujen lopuksi se valikoitui yhdeksi singleksi. Kappaleen sanoitukset jatkavat albumin tarinaa, mutta tällä kertaa noidanmetsästäjän (The Witch Hunter) näkökulmasta”, Niilo Sevänen kertoo.

Basisti-laulaja Niilo Seväsen novelliin perustuva Anno 1696 on portti toiseen aikaan ja maailmaan, jossa traagiset käänteet sijoittuvat suurten kuolonvuosien ja nälänhädän aikaan. Pohjolassa eletään synkkiä ja levottomia vuosia. Euroopassa uudet ajatukset ovat jo nousseet haastamaan uskonnon ja kirkon valtaa, mutta Ruotsi-Suomessa noitavainot ovat hurjimmillaan.

“Torsåkerin noitavainot toimivat kammottavana inspiraation lähteenä”, Niilo Sevänen kertoo. “Novellissa mainittu tapaus, jossa 70 naista mestattiin pienessä ruotsalaisessa pitäjässä, on kenties Pohjoismaiden synkin esimerkki noitavainoista.  Ja kaiken lisäksi vuoden 1696 ja 1697 nälkävuosiin Suomessa liittyy kaikenlaisia kammottavia tarinoita ihmissyönnistä ja lapsenmurhista. Aikakausi luo siis erinomaiset puitteet synkälle tarinalle, jossa historia ja myytit kietoutuvat toisiinsa.”

INSOMNIUM | FACEBOOK | INSTAGRAM | SPOTIFY


Lähde: Ginger Vine Management & PR
Kuva: Ossi Neijonen

+ artikkelit

Metalliluolan uutistoimitus. Tällä hetkellä uutisia ja tiedotteita julkaisevat Ville Krannila, Pete Alander, Mikko Huuhka ja Joni Renko.