Kaunis Kuolematon julkaisi uutta materiaalia

Kuva: Sofia Douska

Tiedote 1.9.2023

Kaunis Kuolematon julkaisi uutta materiaalia. Peilikuva-single ilmestyi 1. syyskuuta ja albumi Mielenvalta on saatavilla 13. lokakuuta. Juhlakeikka soi Helsingissä 20. lokakuuta.

Vuoden 2020 Syttyköön toinen aurinko -pitkäsoitolla syvälle doom death -tyylisuuntaan sukeltanut Kaunis Kuolematon jatkaa itselleen luonnollisella tiellä. Lokakuussa ilmestyvä yhtyeen neljäs albumi Mielenvalta on entistä vivahteikkaampi ja laaja-alaisempi. Levyn julkaisee saksalainen yhtiö Noble Demon.

Kuiskauksesta huutoon yltyvä Peilikuva-single kuvastaa niin Kaunis Kuolematon -soundia kuin bändin realistista käsitystä kauneudesta, tuskasta ja elämästä yleensä.

– Peilikuva kertoo niistä haasteista, mitä elämä antaa. Et voi koskaan tietää, onko päätös oikea vai väärä ja elämä itsessään on hyvin hankala hallita. Kuitenkin, mitä ikinä päätät ja mitä vaihtoehtoja elämä tarjoaa, näet aina itsesi peilikuvasta. Näet sieltä juuri sen henkilön, joka on vastuussa elämästäsi, Kaunis Kuolematon avaa uuden singlen taustoja.

Kaunis Kuolematon on runsaassa kymmenessä vuodessa kasvanut yhtyeeksi, jonka monipuolinen äänimaailma nappaa kiinni raskaan musiikin ystävistä hyvinkin laajalla kaarella. Ryhmän käsitys melankoliasta, raivosta ja ihmismielen koko tunnekirjosta peilautuu suoraan Kaunis Kuolematon -musiikkiin, kuten Peilikuva-singleen.

– Kappaleen rauhallisuus, aggressiivisuus, melodia ja temmon vaihtelut ohjaavat kuulijan omaan mielenmaisemaan ja havainnoimaan, mitä hänen elämänsä on ollut tähän asti. Jos koet Peilikuvan avulla, että muutosta kaivataan, tee se. Sinä olet vastuussa elämästäsi!

Kaunis Kuolematon juhlii Mielenvalta-albumia kahden setin mittaisella spesiaalikeikalla Helsingin On the Rockissa perjantaina 20. lokakuuta. Orkesteri lupaa soittaa tuoreen pitkäsoiton kokonaisuudessaan ja tarjota myös herkkuja bändin uralta.

Kaunis Kuolematon
pe 20.10.2023
On the Rocks, Helsinki
18 e (Tiketti), 20 e (ovelta)
Pääsyliput ovat ennakkomyynnissä nyt.

Lisää esiintymisiä on luvassa vuonna 2024.

Linkit:

www.facebook.com/kauniskuolematon
www.instagram.com/kauniskuolematon
www.kauniskuolematon.com
https://ucm.one/en/music-labels/noble-demon/
www.rocks.fi

Ennakkotilaa Mielenvalta-albumi tästä: https://music.nobledemon.com/Mielenvalta


Lähde: NEM
Kuva: Sofia Douska