Varjolan “100 RUMAA TUNNETILAA” -debyyttialbumi on julkaistu

Kuva: Niko Sihvonen
MAINOS:Tiedote 24.5.2024

Suomirockin mustaksi lampaaksi nimetty Varjola julkaisi tänään pitkään työstetyn debyyttialbuminsa 100 RUMAA TUNNETILAA. Tummasävyistä modernia rockia loihtivan yhtyeen ensimmäinen albumi on läpileikkaus Varjolan tuotannosta viimeisen parin vuoden ajalta. Monipuolisella albumilla ei kainostella turhia, vaan perinteinen melodinen rock maustetaan niin sampleilla kuin rajuilla breakdowneilla.

Vuonna 2022 julkaistut singlet Vapaa pudotusViaton ihminenKaipuu sekä vuoden 2023 Nummirockin keikkaa pohjustanut Ääriviivat -single ovat kasvattaneet ympärilleen täyspitkän studioalbumin, joka saatiin tänään viimeinkin kokonaisuudessaan julki.

Kansitaide – Vesa Hauturi

”Kesän 2023 keikkailun jälkeen otimme albumin julkaisun jälleen puheeksi, ja päätimme siltä istumalta että 2024 keväällä julkaisemme ensimmäisen pitkäsoittomme. Niputimme kuluneet 2 vuotta yksiin kansiin jo aiemmin julkaistujen singlejen kanssa, ja kirjoitimme loput kappaleet valmiiksi.

Täten meillä on nyt käsissämme läpileikkaus tästä kaksivuotisesta vuoristoradasta. Tältä levyltä todellakin kuulee ja näkee sen mitä olemme halunneet kokeilla ja sanoa tänä aikana”, yhtye kommentoi.

Debyyttilevyn kärkiraidaksi yhtye nostaa levyn nimikkoraidan 100 rumaa tunnetilaa.

”Meidän mielestä tämä kappale antaa kaikista raikkaimman, energisimmän ja aggressiivisimman latauksen levyltä löytyvistä biiseistä. Tämä biisi läpsäisee kasvoille heti ensimmäisen riffin polkaistessa käyntiin, ja sama energinen ja aggressiivinen fiilis kulkee läpi koko kappaleen. Tämä oli myös selkeä valinta levyn ensimmäiseksi kappaleeksi. Sanoituksissa puretaan tunnetiloja sylki suusta lentäen, ja päästetään vihdoin irti ihmisestä, joka on meitä kohtaan jatkuvasti rikkonut”, yhtye kommentoi.

Varjolan kitaristi Arttu Kurkinen kertoo albumin edustavan monipuolisesti, kevyttä, raskasta, tarttuvaa sekä tunteisiin purevaa suomalaista modernia rockia.

”Uskon että kun pidempään meitä kuunnellut tyyppi laittaa tämän levyn soimaan, näiden kahden vuoden aikana koetut tunteet ja muistot nousevat pintaan. Vastavuoroisesti, ensi kertaa Varjolaa kuuleva saa tältä levyltä erittäin laajan kuvan yhtyeemme matkasta tähän päivään. Esimerkiksi laulajamme Wesa on ottanut viime aikoina huomattavasti isompaa roolia biisien säveltämisessä. Aiemmin hän keskittyi pääsääntöisesti sanoitusten sekä laulumelodioiden tekemiseen”, Kurkinen kertoo.

Levyllä vierailee myös Merta -yhtyeen laulaja Juhis Kauppinen, jonka laulusuoritusta kuullaan Dissonanssi-kappaleella. Kauppinen on myös toiminut albumin äänittäjänä, miksaajana sekä tuottajana. Toisena vierailijana kuullaan Dead Shape Figuresta tuttu Juhani Flinck, jonka kitarasoolo kuullaan Arvoton-kappaleella.

Varjola juhlii debyyttialbuminsa julkaisua Helsingin Semifinalissa 14.06.2024 yhdessä Vaasa Palaa -yhtyeen kanssa. Lisäinfoa sekä liput löydät täältä.

INSTAGRAM | FACEBOOK | YOUTUBE | SPOTIFY

Lähde: Ginger Vine Management & PR