Raskasta Joulua @ Verkatehdas, Hämeenlinna 13.12.2023.

MAINOS:Vuoden 2023 Raskasta Joulua -kiertue pysähtyi perinteisesti myös Hämeenlinnan Verkatehtaalle.

Illan konsertti myytiin loppuun nopeasti, joten samalle illalle järjestettiin tilaa toiselle esitykselle, mikä myös täyttyi mukavasti. Lähtökohdat tuplakeikalle eivät olleet esiintyjien kannalta optimaaliset, sillä loppuvuoden flunssa-aalto oli saavuttanut kiertueen ja kaatanut porukkaa sairastuvalle.

Keikkapäivänä ilmoitettiin, että Marko Hietala ja Kamelot-vokalisti Tommy Karevik joutuvat jäämään sairastumisen vuoksi illan konserteista pois ja tuuraajina nähtäisiin Ilja Jalkanen sekä Antony Parviainen. Tilanne oli toki harmillinen ja vaikea, lopullisen esiintyjälistan ollessa pitkään epävarmalla pohjalla. Laulajien lisäksi myös bändin joukossa oli flunssapotilaita, joten suomalaista sisua illasta suoriutumiseen tarvittiin.

Lopulta ennakkoilmoituksesta poiketen Karevik pystyi nousemaan lavalle ja illan laulajakaartista puuttumaan jäi vain Hietala. Varamiehet Parvianen ja Jalkanen paikkasivat hyvin. Alun perin ilmoitetusta kokoonpanosta lavalle nousivat Elize Ryd, Tony Kakko sekä Ville Tuomi.

Show noudatteli aiemmilta vuosilta tuttua kaavaa ja vahvalla rutiinilla homma saatiin pidettyä koossa. Kaksi parin tunnin settiä lähes peräkkäin oli tässä tilanteessa suuri taisteluvoitto koko ryhmältä ja puolikuntoiselta joukolta ei olisi enempää voinut vaatia. Suurin riehakkuus jäi tällä kertaa ymmärrettävästi väliin, mutta mikä tärkeintä, yleisölle pystyttiin tarjoamaan tilanteeseen nähden laadukas show ja vielä kahteen kertaan.

Hämeenlinnan Raskasta Joulua perinne sai siis jälleen jatkoa ja keikkojen jälkeen aulassa näkyi paljon iloisia ilmeitä ja tuttuja kasvoja. Tämä on vahva osoitus siitä, että konsertista on muodostunut monille jokavuotinen ja odotettu joulunaloitustapahtuma.

Illan konserttien kuvagallerian myötä toivotan omasta puolestani kaikille pirullisen hyvää joulua!

Teksti ja kuvat: Hannu Juutilainen ©Metalliluola

+ artikkelit

Perinteisen raskaan rockin ja melodisen metallin ystävä. Livekeikkojen ja (vinyyli)levymusiikin suurkuluttaja. Musiikin ohella vapaa-aikaan kuuluvat viskiharrastus ja frisbeegolf. Kamera on mukana keikalla kuin keikalla.