Raskasta Joulua @Verkatehdas, Hämeenlinna 4.12.2022

MAINOS:

Raskasta Joulua -projekti konsertoi joulukuun ensimmäisenä viikonloppuna Oulussa, Lahdessa ja Hämeenlinnassa.

Metalliluola oli paikalla kahtena iltana ja lauantain Lahden tunnelmat voi katsoa tästä.

Sunnuntaina oli Hämeenlinnan vuoro, jossa Verkatehtaan loppuunmyyty iltakonsertti sai seurakseen lisäkeikan iltapäivälle, joka täytti salin mukavasti.

Kiertueen keikoittain vaihtuvassa solistikattauksessa Marko Hietala ja Elize Ryd jatkoivat urakointia myös Hämeenlinnassa, mutta edellisillan Lahden konsertissa nähdyt JP Leppäluoto, Antony Parviainen ja Pekka Heino antoivat nyt tilaa Antti Railiolle sekä Ilja Jalkaselle.

Konsertin settilista ja show noudatteli aiemmilta vuosilta tuttua kaavaa. Kun valmiiksi hiottu konsepti on toimivaksi todettu, mitä sitä sen suuremmin muuttamaan. Perusrunkoon nostetaan toki aina mukaan myös uudempaa tuotantoa ja nyt illan ehdottomiksi kohokohdiksi nousivat uudelta ”Viides Adventti” -albumilta löytyvä kaksikko: Kimmo Blomin muistolle omistettu koskettava ”Kehtolaulu” (Queensrÿchen ”Silent Lucidity”) sai kyyneleen vierähtämään niin allekirjoittaneen, kuin varmasti monen muun silmänurkkaan.

Ronnie James Dion vuonna 1985 luoman Hear ’n Aid –projektin hieno ”Stars” edusti puolestaan perinteistä kasariheviä ja kappale on saanut uuden elämän sekä ansaitsemansa huomion Raskasta Joulua -projektin toimesta.

Tästä tähtien loisteesta on hyvä siirtyä kohti joulun odotusta.

Alla kuvatunnelmat Verkatehtaan kahden konsertin hienoista hetkistä.

Teksti ja kuvat: Hannu Juutilainen ©Metalliluola

+ artikkelit

Perinteisen raskaan rockin ja melodisen metallin ystävä. Livekeikkojen ja (vinyyli)levymusiikin suurkuluttaja. Musiikin ohella vapaa-aikaan kuuluvat viskiharrastus ja frisbeegolf. Kamera on mukana keikalla kuin keikalla.