Kotimainen black metal-yhtye Aganthros julkaisi debyyttilevynsä “Syntiset saatanat kurjat” – mukana tulkinta kansansävelmästä “Seitsemän miehen voima”

Kuva: Aganthros

Tiedote 31.8.2023

Vuonna 2021 Jyväskylässä perustettu black metal-yhtye Aganthros julkaisi 25.8. debyyttilevynsä “Syntiset saatanat kurjat”. CD-version julkaisijana toimii saksalainen black metaliin keskittyvä levy-yhtiö Purity through fire.

Noin 41 minuuttia kellottava albumi käsittää seitsemän kappaletta, joista viimeiseksi on valikoitunut yhtyeen tulkinta Aleksis Kiven “Seitsemän veljestä”-kirjaan pohjaavasta kansansävelmästä “Seitsemän miehen voima”. Levyn teemaa yhtye valottaa seuraavasti:

“Albumi on satanistin syväsukellus itseyden ja ihmisyyden viemäreihin. Aihetta lähestytään enemmän draaman kuin kylmän analyysin keinoin: pyrkimällä ymmärtämään tekstien hahmojen sielunelämää voi muodostaa kuvan siitä, missä määrin he ovat tulleet sinuiksi yöpuolensa kanssa.

Seitsemän miehen voima taas toimii mm. muistutuksena siitä, että ihminen on aina myös ympäröivän kulttuurin tuotosta. Näin ollen on luontevaa lopettaa albumi Suomen historian tunnetuimpaan pilkkalauluun, jonka sävelistä perisuomalainen, pikimusta ja hirtehinen sielunmaisema suorastaan tihkuu lävitse.”

Kuuntele levy Spotifyssa: https://open.spotify.com/album/6UXUmd6YrcM97eTp2hJiVi

1. Ruttolapsi
2. Sodoman valssi
3. Veljet, kantakaa minut hautaan
4. Avaruuden nurja puoli
5. Ana
6. Vieraiden askeleet
7. Seitsemän miehen voima

https://www.facebook.com/profile.php?id=100086152967610
https://www.instagram.com/aganthros/
https://open.spotify.com/artist/3h2kaAGNNcnsZ0o14RRrEO


Kuva ja lähde: Aganthros

+ artikkelit

Metalliluolan uutistoimitus. Tällä hetkellä uutisia ja tiedotteita julkaisevat Ville Krannila, Pete Alander, Mikko Huuhka ja Joni Renko.