Goottiprogeyhtye Rioghan julkaisi toisen singlen Covers III -EP:ltään

Tällä kertaa käsittelyssä on King Duden Sweet Death -kappale

Promokuva: Aarni Visuals
MAINOS:

Tiedote 10.11.2023

Suomalaisen progemaailman enigma Rioghan jatkaa Covers III -EP:nsä julkaisua. Tulevan EP:n ensimmäisenä sinkkuna julkaistiin Rioghanin oma versio Britney Spearsin Toxic-hittibiisistä. Nyt julkaisuvuorossa on yhtyeen versio King Duden Sweet Death -kappaleesta, jossa laulaja Rioghan Darcy sekä Tony Kaikkonen (Red  Eleven) duetoivat kohtalokkaan sävellyksen säestämänä. Uudella sinkulla Rioghanin progevaikutteet antavat tilaa yhtyeen synkälle goottipuolelle, ja tunnelma on täydellinen marraskuun pimeyteen.

“Sweet Death muodostui lempikappaleekseni heti kun kuulin King Duden Death-albumin ensi kertaa. Tällöin oli myös selvää, että tästä on tehtävä coveri, jos vain löytyisi sopiva duettokaveri. Löytyihän se, ja Kaikkosen Tony kävi vierailemassa tälläkin julkaisulla. Musiikillista puolta käännettiin vähän raskaampaan suuntaan, ja lauluihin haettiin ehkä astetta enemmän goottiväreilyä. Kaikin puolin ihana kappale, jonka sanoituskin vie mukanaan synkeisiin syksyiltoihin”, Rioghan Darcy kommentoi.

Rioghanin livekokoonpano löysi muotonsa viime vuoden lopulla, ja Rioghan nähdään livenä ensimmäistä kertaa 15.11. Helsingin On The Rocksissa. Yhtyeeseen kuuluvat laulaja Rioghan Darcy, multi-instrumentalisti Teemu Liekkala (Red Eleven), kitaristi Tero Luukkonen (Red Eleven), basisti Antti Varjanne (Joviac, Time Primer) ja rumpali Valtteri Revonkorpi (Leverage).

Rioghan alkoi lapualaisen laulaja-runoilija Rioghan Darcyn sooloprojektina. Vuosien runojen ja lyriikan kirjoittamisen myötä, Rioghan perustettiin 2019 ajatuksena kasvattaa sanojen ympärille myös musiikkia. Muutaman vuoden kuluttua Rioghan kasvoi sooloprojektista bändiksi, Teemu Liekkalan ja Valtteri Revonkorven liityttyä mukaan.

Viime vuonna julkaistu debyyttialbumi Different Kinds Of Losses tehtiin yhteistyössä Jonas Renksen (Katatonia), Einar Solbergin (Leprous) ja Teemu Koskelan (ex-Celesty) kanssa, ja se nosti yhtyeen suoraan seuraavalle tasolle. Julkaisuprosessin myötä yhtye sai runsaasti huomiota Spotifyn soittolistoilla sekä alan medioissa ja radiokanavilla niin Suomessa kuin ulkomailla. Debyyttialbumin julkaisun jälkeen yhtye jatkoi uuden musiikin työstämistä aktiivisesti, ja yhtye vihjaa seuraavan pitkänsoiton ilmestyvän vuoden 2024 loppupuolella.

RIOGHAN | INSTAGRAM | FACEBOOK | SPOTIFY


Lähde: Ginger Vine Management & PR
Promokuva: Aarni Visuals