Kouvolalainen modernia metallia soittava Volucrine julkaisi neljännen studioalbuminsa “ETNA”

Kuvaaja: Antti Heikkilä
MAINOS:Tiedote 16.2.2024

Modernia metallia tyylikkäästi toteuttava kouvolalainen Volucrine julkaisi tänään kauan odotetun neljännen studioalbuminsa, joka kantaa nimeä ETNA. Albumin julkaisusta vastaa kotimainen Inverse Records.

Vokalisti Jupe Velin kommentoi:
“Vaikea uskoa, että olemme viimein tässä! Aloitimme työstämään albumia toukokuussa 2021, joten paljon vettä on virrannut Kymijoessa tätä tehdessä. ETNA on kuitenkin syntynyt suuremmilta osilta pandemia-aikana ja sen tuomista ahtaista tunnelmista, joten tuo periodi elämässä on toiminut meillä samanlaisena jarruna niinkuin kaikilla muillakin.

Päälimmäinen tunne on ylpeys, sillä ETNA on kuin timantti, äärimmäisissä olosuhteissa pitkään jalostunut arvokivi. Eräänlainen todiste siitä, että koettelemuksista voi syntyä jotakin kaunista. Albumin nimi on lainattu tulivuorelta, sillä sekin patoaa paljon painetta, tulta ja tuhkaa sisäänsä. Nyt nämä tarinat viimein purkautuvat suoraan ytimestä.

Musiikillisesti albumi on modernia metallia rikkaimmillaan. Emme pelänneet tälläkään kertaa yhdistellä maa-aineksia keskenään, vaan kaivauduimme kerroksia syvemmälle 7- kielisten poravasaroiden voimin. Tuloksena on järkälemäinen kokonaisuus, jossa polveileva vaihtoehtometalli luo perustan persoonallisille ja monimuotoisille laulusovituksille. 

Moderni saundi tarvitsee modernin äänimaiseman, josta vastaa tällä kierroksella basistimme Joni Kyynäräisen oma KyySounds. Audiotuotannon ammattilaisena hän otti vastuulleen äänitykset ja miksasi kokonaisuuden tiukkaakin tiukemmaksi. Masterointipajaksi valikoitui MIRO MASTERING jo julkaistujen singlejen tapaan, että saatiin audio murjomaan toivotulla tavalla. Tällä reseptillä valmistui tähän astisista julkaisuistamme kiistattomasti se laadukkaimmin soiva kokonaisuus, joka tukee kappalemateriaalia parhaalla mahdollisella tavalla.” 

KATSO Riptide lyriikkavideo: https://youtu.be/u060rZ188uU  

Volucrine on kylmän Kymijoen äärellä, Kouvolan betonirakenteiden varjoissa varttunut moderni metalliyhtye. Vuonna 2009 perustetun ryhmän premissi on ollut alusta saakka puhutella kuulijoitaan inhimillisillä ja samaistuttavilla tarinoilla elävästä elämästä. Heijastaa ja sanoittaa teemoja kipurajan takaa. Ilmaisukieleksi valikoitui melodinen vaihtoehtometalli jyrkillä kitaravalleilla, koukuttavilla kertosäkeillä, sekä vaihtelevilla, rikkailla laulusovituksilla. Volucrinelle ominaista on yhdistellä pelottomasti progressiivisen- ja melodisen death metallin, sekä modernin metalcoren parhaita ominaisuuksia yhteen popja rockmusiikin konventioiden kanssa. Näin saavutetaan yhtyeen tunnusomainen saundi, jossa puhuu aito tunne ja soi alkuvoimainen vimma.

Alkuvuodesta 2024 neljännen pitkäsoittonsa, ETNAn, jukaiseva yhtye viihtyy studiossa, mutta todella elää keikoille. Tämä manifestoituu energisinä esiintymisinä, joilla isketään kansaan kipinää tinkimättömällä voimalla. 15-vuotisen taipaleensa taitekohdassa operoiva, uudistunut yhtye on saavuttanut viimein puhtaimman muotonsa ja on valmis kaikkeen mitä tulevaisuus eteen tarjoaa.

Volucrine – ETNA
Biisilista:
1. Riptide
2. Combatant
3. Old Friend
4. Scarred Earth
5. The Verge
6. Bloodsports
7. ETNA
8. Pyroclastic
9. Godsized
10. Escapist
Albumin kansi: Jupe Velin

Kokoonpano:
Jupe Velin – Laulu, kitara
Antti Heikkilä – Kitara
Joni Kyynäräinen – Basso
Jani Aalto – Rummut ja perkussio

 

Linkit:

https://www.facebook.com/volucrineband
https://www.instagram.com/volucrineofficial
https://volucrine.bandcamp.com

 


Lähde: Inverse