Brutaalia kohtalonivaa ja tanssia surun keskellä – Frailin uusin singlejulkaisu on sisarkappale bändin edelliselle singlelle

Valokuvaaja: Jarno Hämäläinen
MAINOS:

Tiedote 31.1.2023

Frailin uusin singlejulkaisu “Kiss Goodbye” on yhdistelmä ehtaa pomppumetallia, rockia ja discoa. Single on kolmas julkaisu Frailin vuonna 2023 tulevalta täysipitkältä albumilta. Frailin edelliset singlet “Save a Life Tonight” ja “Children of Depravity” ovat saaneet positiivisesti huomiota niin Suomessa kuin ulkomailla – muun muassa radiosoiton ja Spotifyn toimittamien soittolistapaikkojen muodossa.
Brutaalia kohtalon ivaa
Kiss Goodbye on Frail-bändin edellisen jäsenen Lari Launosen ja Frailin laulaja-lauluntekijän Tarmo Kellomäen käsialaa.
“Kiss Goodbye” on todella vanha kappale, jonka taustalla on hyvän ystäväni ja entisen Frailin jäsenen Lari Launosen 2 kappaletta ja yksi minun tekemä kertosäe. Ennen studioon menoa saimme nykyisellä bändiporukalla idean, että yhdistäisimme toisessa kappaleessa olleen aivan killeri-riffin varsinaiseen “pääkappaleeseen”. Kokonaisuudesta tuli niin hieno, että uskalsimme kysyä Sibelius Launoselta lupaa asialle. Vähän se ehkä yski idealle.” naurahtaa Tarmo Kellomäki.
Kellomäkeä ja Launosta yhdistää kappaleen tuotannon lisäksi myös sen käsittelemä teema – kuolema. “Kiss Goodbye” -kappaleesta tuli traagisesti sisarkappale Frailin edelliselle singlelle “Save A Life Tonight”.
“Siinä missä Frailin edellinen single “Save a Life Tonight” käsitteli läheisen menettämisen pelkoa vihaisella ja surullisella otteella, ‘Kiss Goodbye’ pureutuu teemaan toivorikkaammalla lähestymistavalla – vaikka kappaleen kerronnan kohde menehtyy. Kappaleita yhdistää myös minun ja Larin omat tosielämän kokemukset. Siinä missä minun lapseni selvisi aikanaan sydänsairaudesta, ei Larin pojalle käynyt samoin. Lari on käsitellyt avoimesti ja julkisesti perheensä tarinaa, enkä siihen syvemmin pureudu. Voidaan kuitenkin sano, että kappaleiden muodostamassa kokonaisuudessa on suorastaan brutaalia kohtalon ivaa.” jatkaa Kellomäki.
Tanssia surun keskellä
Musiikillisesti “Kiss Goodbye” vie kuulijan vahvasti 2000-luvun post-grungen, nu-metalin ja disco-rockin maailmaan. Kappaleen kertosäkeen disco-poljennossa on havaittavissa vivahteita dance-punk suurudesta Panic at the Disco! -yhtyeestä, muun kappaleen ollessa ehtaa pompahtavaa amerikan rockia.
“Keikalla tämä kappale on saanut jengiä kivasti keinuttamaan lanteita. Itselleni musiikki on vahvasti kehollinen kokemus ja siksi tätä biisiä on mahtava vetää livenä. Teemassa vedetään syväniiausta ja kertsissä tanssitaan. Kappaleen synkästä teemasta huolimatta se sisältää toivorikkaan näkymän tulevaisuudesta ja siksi tämä tanssipoljento sopii kokonaisuuteen hyvin. Se on kuin tanssia surun keskellä.” pohtii Kellomäki.
Musiikkivideo
Kiss Goodbye -kappaleesta on julkaistu myös musiikkivideo, joka esittelee hyvin bändin live-esiintymisissä tuttua energiaa. Video on kuvattu bändin soittoharjoitusten yhteydessä autenttisissa treenitiloissa Jyväskylässä.
Frailiä voit nähdä livenä seuraavan kerran Kuopion Ottopoika-klubilla, jonne se nousee Face The Legacyn kanssa lauantaina 25.2.2023.
Katso musiikkivideo: https://youtu.be/2r9psE3v5CA
Kuuntele single musiikkipalveluista: https://push.fm/fl/frail-kissgoodbye
Frail on:
Tarmo Kellomäki – laulu
Joel Hekkala – kitarat
Otto Kulhomäki – basso
Jussi Järvi – rummut

Lähde: Inverse
Valokuvaaja: Jarno Hämäläinen
+ artikkelit

Metalliluolan uutistoimitus. Tällä hetkellä uutisia ja tiedotteita julkaisevat Ville Krannila, Pete Alander, Mikko Huuhka ja Joni Renko.