VahantarocK järjestetään 12-13.7.2024

Kuva: Markku Rantanen
MAINOS:Tiedote 19.6.2024

VahantarocK jyristelee eteenpäin Suomen johtavana raskaan rockin takapihafestivaalina 12-13.7.2024 jo neljättä kertaa.  Idea rocktapahtumaan lähti etsittäessä pari vuotta aiemmin perustetulle bändille sopivia estradeja. Koska niitä ei löytynyt, päätettiin perustaa oma, luonnollisesti takapihalle. Koska varsin mainioksi todettu lava rakennettiin suurella vaivalla, niin tuli mieleen, voiko tätä hyödyntää laajemmin? Niinpä oman bändin lisäksi paikalle saatiin houkuteltua kolme muuta ja ensimmäinen tapahtuma vuonna 2021 oli valmis. Mainittakoon, että ensimmäisestä tapahtumasta lähtien matkassa on uskollisesti kulkenut Missä On John Frusciante-yhtye. Tapahtuman taakse perustettiin Vahannan Rockyhdistys ry 2022. 

Ensimmäisen festivaalin jälkeen julistettiin heti seuraavan tapahtuman aikataulu. Kesällä 2022 paikalle saapui peräti kahdeksan yhtyettä. Vuosi 2023 kasvatti tapahtumaa edelleen ja järjestäjät joutuivat nöyrtymään sen tosiasian edessä, että artisteille piti myös jotain maksaa. Paikalle saatiin esiintyjien lisäksi noin 250 maksavaa katsojaa.  Esiintyjälistalle tuli huomattavia Suomi-rockin nimiä, kuten Horsepower, Prestige ja MegaSnake.  Samalla tapahtuma muuttui kaksipäiväiseksi, mikä jatkuu edelleen 2024. 

Tänä vuonna VahantarocK kohtaa sen, että takapiha käy piukeaksi. Esiintyjien toive on kuitenkin ollut, että siinä pystytään, joten sitä myös kunnioitetaan. Yhdistyksen johtavana periaatteena on vastuullisuus, ammattimaisuus ja samalla rahastamisen boikotointi. Pyrimme järjestämään hyvän tapahtuman siten, että kaikilla on sinne mahdollista tulla. Kasvavalle suosiolle emme kuitenkaan voi mitään. Tänä vuonna ylitetään ensimmäisen kerran Suomen rajat. Englannin, Skotlannin ja Walesin kiertueelta Ylöjärvelle suuntaa Slovenialainen Hellcats, joka tuo Vahantaan räjähtävää naisenergiaa muiden raskaan rockin hienojen yhtyeiden kanssa. 

https://www.vahantarock.com/

Lähde: Vahantarock