Uusia singlejä tarjolla artisteilta Soul Gutter, Grand Sorceress, Parashyne, Antivalent, Wyrmwoods

Tarjolla uusimpia singlejä.
Tarjolla uusimpia singlejä.
MAINOS:

Soul Gutter julkaisi tuplasinglen ”A Tear in the Fabric” – kaksi musiikkivideota katsottavissa

Jyväskyläläislähtöinen death metalia black metal – ja hardcore-vaikutteilla paiskova Soul Gutter on julkaissut tuplasinglen ”A Tear in the Fabric” (kasetti/digi). Single koostuu bändin omaa tuotantoa olevasta nimibiisistä sekä versioinnista Slack Bird -yhtyeen kappaleesta ”Vellamo”. Kummastakin kappaleesta on myös julkaistu musiikkivideot, jotka ovat katsottavissa alla.

 

Yhtye on:
• Olli Luoma, kitara
• Sauli Turunen, basso
• Antti Sormunen, rummut
• Heikki Saira, laulu

 

Singlen voi ostaa kasettina ja diginä osoitteesta: https://soulgutter.bandcamp.com/album/a-tear-in-the-fabric

Muut linkit: https://linktr.ee/soulgutter

Lähde: Soul Gutter


Grand Sorceress julkaisi uuden singlen “Unforgiving Society”

Turkulainen Stonerbändi Grand Sorceress julkaisi kolmannen singlensä “Unforgiving Societyn”.

“Unforgiving society on tarina kansakunnasta joka on pettynyt hallinnon toimiin ja päättää ryhtyä kapinaan. Sanoitukset eivät kerro mistään yhdestä tositilanteesta, vaan on monien realiteettien mahdollinen summa. Ne voi siis yhdistää moneen eri tilanteeseen, se on kuulijan vapaus.” Bändin laulaja Pauliina kertoo kappaleesta.

“Biisi lähtee käyntiin aivan hiton eeppisellä riffillä, joka on ehdottomasti paras kirjoittamani riffi. Unforgiving Society on muutenkin selkeä avainbiisi bändillemme, ja se sisältää kaikki ydinseikat, joissa bändissämme on kyse. Tätä on myös hemmetin kiva soittaa keikoilla” -kappaleen säveltänyt Jussi jatkaa.

Lähde: Grand Sorceress

Parashyne julkaisi toisen sinkkunsa “Freak” musiikkivideon kera

Viime kuussa ensimmäisen singlensä Break Away julkaissut Parashyne on taas uuden musiikin äärellä. Uunituore sinkku Freak kasvattaa Parashynen musiikillista skaalaa, kun kappale etenee säkeistön mystisen ja progressiivisen poljennon kautta klassisen melodiseen kertosäkeistöön.

”Miltä tuntuu olla se aina yksin baarissa istuva outo nainen, jonka kaikki kyllä näkee, mutta jota kukaan ei tunne? Keräät katseita, huhuja liikkuu ja aikeitasi epäillään, mutta siitä oikeasta ihmisestä ja hänen sisäisistä taisteluistaan ei tiedetä mitään. Jotain siinä tyypissä pitää kyllä olla pahasti vialla, eikö niin?”, Tanja avaa kappaleen tarinaa.

Kappaleelle tehty musiikkivideo kuvastaa suoraan biisin teemaa. Videolla nähdään baarikohtauksia, jotka on kuvattu Dizzydolls Rockbarissa, Thessalonikissa. Studiossa kuvatut esiintymisosuudet on tehty Valve Studiolla samassa kaupungissa.

Uudet musiikkimaailman tuttavuudet ja ehkä vähän yllättävät Suomi-Kreikka-yhteydet
olivat saattaneet Tanjan parin mutkan kautta Kreikan Thessalonikiin. Siellä yhteistyö Silverniten ja paikallisten muusikoiden kanssa alkoi, ja suotuisa ympäristö musiikinteolle löytyi jo jonkinlaiseksi legendaksi Kreikan musiikkipiireissä muodostuneesta Valve Studiosta, jossa tulevan EP:n kaikki kappaleet on miksattu ja masteroitu.

Parashynen ensijulkaisun kokoonpano koostuu laulaja-säveltäjä Tanjan lisäksi sessiomuusikoista. Ensijulkaisulla kitaran varressa taituroi monissa liemissä keitetty suomalainen sooloartisti ja kitarataituri Samuli Federley. Basson on hoitanut monien kansainvälisten artistien kanssa yhteistyötä tehnyt ja edellisestä Silvernite-yhtyeestäkin tuttu Strutter.

PARASHYNE | FACEBOOK | INSTAGRAM | YOUTUBE | TIKTOK | SPOTIFY

Lähde: Ginger Vine Management & PR

Melodista alternative rockia soittava Antivalent on julkaissut singlen End Time Valentine.

Kappaleessa Disco Ensemblen kiihkeys ja Ville Valon rakkauden estetiikka kohtaavat maailmanlopun risteyksessä. Energiaa tihkuva kappale löytyy Antivalentin 21. lokakuuta ilmestyvältä Lifelong-debyyttialbumilta, jonka julkaisusta vastaa Rockhopper Music.

“End Time Valentine on tarina henkilöstä, joka pyytää ihastustaan viettämään kanssaan viimeistä ystävänpäivää maailmanlopun kynnyksellä. Vaikka maailma palaisi ja tähdet taivaalta sammuisi pyyhkäisten elämän hiljalleen mennessään, rakkaus ja sen voima saa moiset ongelmat tuntumaan mitättömiltä”, kuvailee laulajakitaristi Omar Zouiter kappaletta.

Antivalentin aiemmin julkaissut koukuttavat singlet ovat löytäneet tiensä radioiden taajuksille. Kakkossingle Raven soi useilla radiokanavilla ja paistatteli viikon ajan YleX:n Nosteessa-biisinä. Ansaittua kuhinaa herättänyt yhtye on mahdollista nähdä syksyllä livenä esimerkiksi Lost In Music -tapahtumassa.

End Tiime Valentine -singlen tuotannosta vastaa Jussi Ylikoski (Disco Ensemble, Moon Shot).

End Time Valentine -single
Spotifyssa
Deezerissä
iTunesissa
Apple Musicissa

Kokoonpano
Omar Zouiter – laulu, kitara
Oskari Grahn – kitara
Tomi Latvala – basso
Joni Vähämäki – rummut

Antivalent
Instagramissa
Facebookissa
YouTubessa
Spotifyssa
TikTokissa

www.antivalent.com


Avantgarde metallia soittava Wyrmwoods julkaisi ‘Year of Dearth’ singlen tulevalta neljänneltä albumiltaan

Oululainen omaperäistä avantgarde metallia soittava Wyrmwoods julkaisi tänään singlen ‘Year of Dearth’. Kappale on otettu 4.11.2022 julkaistavalta neljänneltä studioalbumilta No Sun Nor Moon, jonka julkaisusta vastaa Inverse Records.

Bändin ainoa jäsen Nuurag-Vaarn kommentoi
“Wyrmwoodsin neljäs albumi No Sun Nor Moon on jatkoa viime levyn progressiiviselle avant-garde metallille, mutta keskittyneemmässä ja hiotummassa yhdeksän kappaleen paketissa. Albumilla kuullaan paljon tuttuja ambientin ja progressiivisen rockin vaikutteita, jota kuullaan esimerkiksi vaihtuvissa tahtilajeissa ja lisääntyneesssä saksofonin käytössä kappaleissa. Silti suoraviivaisempiakin Black Metal löytyy albumilta runsaasti. Tuotanto on ottanut askeleen puhtaampaan ja vähemmän kaoottiseen suuntaan edellisiin julkaisuihin verrattaessa. Myös Death Metal vaikutteita kuullaan tällä kertaa enemmän, etenkin single julkaisulla Year of Dearth, esimerkiksi laulut ovat nyt lähes pelkästään matalia murinoita.”

 
Kuuntele Year of Dearth single suoratoistopalveluissa:​ https://push.fm/fl/wyrmwoods-year-of-dearth

Wyrmwoods on yhden-miehen projekti Oulusta. Bändi perustettiin vuonna 2014 mysteerisen Nuurag-Vaarnin toimesta. Ensimmäisen albumin Earth Made Fleshin (2017) jälkeen Wyrmwoods on kokeillut monipuolisesti leikittelyä eri genrejen yhdistämisellä ja usein black metalin lisäksi kuullaan vaikutteita muun muassa ambientista, progressiivisesta rockista aina jazziin asti. Erityisesti saksofonin käyttö useissa kappaleissa tekee bändistä erottuvan ja lopputuloksena on omaperäistä avantgarde metallia.

Lähde: Inverse

+ artikkelit

Metalliluolan uutistoimitus. Tällä hetkellä uutisia ja tiedotteita julkaisevat Ville Krannila, Pete Alander, Mikko Huuhka ja Joni Renko.