Veijon Kaverit – Ei Niin Vakavaa (2022)

MAINOS:

Hyvinkääläinen hard rockia ja punkia yhdistelevä trio Veijon Kaverit jatkaa ”Ei niin vakavaa” -levyllään siitä mihin se jäi aiemmalla ”Sosiaalinen lobotomia” -albumillaan. Kymmenen kappaleen setti tarjoaa reilua ja rehellistä hyvän mielen meininkiä ollen paikoin tarkoituksellisen koominen (hersyvä ”Vesku, Simo ja Spede”) ja paikoin vakavamman sanoman siivittämä, kuten fiilistelykappale ”Sydän” osoittaa.

Rankemman ja nopeamman poljennon sekaan on saatu mukaan myös toimiva voimaballadi ”Marianne”. Olisi mielenkiintoista kuulla kyseinen kappale 1980-luvun tukkaheviversiona.

”Ei niin vakavaa” ottaa kantaa edeltäjälevynsä mukaan yhteiskunnan ongelmiin, mutta ei niin vakavasti. Lennokkaat ja tarttuvat kappaleet toimivat materiaalin ollessa riittävän monipuolista. Viheltelevän nuotiolaulu ”Tyypillistä draamaa” jälkeen on mukava kepittää ilmakitaraa nopeamman ”Hyvinvointivaltio”-kappaleen tahdissa siirtyen laulamaan tarttuviin kertosäkeisiin kuten ”Aika tulla takaisin” -biisissä.

Veijon Kaverit jatkaa tutulla ja turvallisella linjallaan tehden erittäin hyvin sen, minkä se osaa. Kotimaiselle punkrock-skenelle mahtuu aina osaavia tekijöitä ja Veijon Kaverit on tekijäkaartia.

https://www.facebook.com/veijonkaverit

7/10

 

 

Website | + artikkelit

Heavyn moniottelija, vapaa-ajattelija, satanistisuvakki ja humanisti. Metallin maku suussa on vahvasti black-painotteinen, vaikka Judas Priest on se suurin rakkaus. Suunnittelen ja ylläpidän Luolan nettisivua ja brändi-ilmettä. Kirjoitan artikkeleita, arvioita, uutisia ja haastatteluja sekä kuvaan keikat ja festarit. Odotan, että Martti Servo tekisi joskus metallialbumin.