Alun loppu julkaisi debyyttialbuminsa – Tarjolla lopun ajan musiikkia lopun ajan ihmisille

Kuva: Juha Skog
MAINOS:Tiedote 31.5.2024

Alun loppu tekee ja edustaa lopun ajan musiikkia. Lahtelaisyhtyeen debyyttialbumi näkee julkisen päivän valon tänään 31. toukokuuta, herranvuonna 2024. Julkaisijana toimii Inverse Records ja albumi on saatavilla sekä digitaalisena että fyysisenä CD-versiona. Kevään aikana albumilta on jo julkaistu kolme singleä, jotka ovat “valottaneet” kuvaa tulevasta, lohduttomasta ja surun täyttämän elämän viimeisestä suorasta kuvaavasta albumista.
 
“Albumin kappaleita yhdistävä tekijä on kuolema kaikessa koruttomuudessaan. Kappaleet ovat osia erillisistä tarinoista ja keskittyvät viimeisen suoran viimeisille metreille, lohduttomille sellaisille, vain näkökulma muuttuu kappaleen vaihtuessa. Tämä albumi syntyi kun pitkäaikainen hyvä ystäväni Juha Kautto kuoli kesken aloittamamme musiikkiprojektin. Muokkasin ja tein kappaleet Juhan muistoksi, Juhan muistoa kunnioittaen ystävieni Jaakko Anttosen ja Kalle Lindforsin avustuksella. Kokonaisuudesta tuli varsin raadollinen. Kyse ei kuitenkaan ole pelkästään loputtomasta tuskasta ja tyhjyydestä, vaan omalla kierolla tavallaan myös kauneudesta, siinä sivussa metallista ” kertoo yhtyeen lyömäsoittaja, kitaristi Esko Tikkala.
Alun loppu: Lauluja kuolemasta
Jäähyväiset (Prologi) (01:06)
Helvetti (04:57)
Alun loppu (04:53)
Kuolonkello (05:12)
Langennut (05:20)
Aurinko (04:43)
Kunnian kuningas (04:26)
Sinä (04:18)
Yksin (04:10)
Yhden naisen tarina (04:48)
Lakeuden lehto (06:48)
Taakka (04:57)
Syntymätön (05:21)
Hyvä päivä kuolla (05:20)
Kohti valoa (Epilogi) (04:54)
Alun loppu sai alkunsa lopun alusta, kun joulukuussa 2021 muusikko Juha Kautto menehtyi äkilliseen sairauskohtaukseen. Kesken oli kymmenkunta kappaletta, jotka tuli saattaa valmiiksi viimeisenä tekona ystävälle. Tausta menee kuitenkin huomattavasti pidemmälle. Oltiin Juhan kanssa reilu kymmenisen vuotta tehty ja aika ajoin julkaistu omaksi iloksemme musiikkia, jonka sanoma oli kuvailla elämässä epäonnistumisen eri muotoja. Osa näistä biiseistä oli päätynyt nettiinkin asti (Soundcloud: kautto&tikkala), mutta minkäänlaista suurempaa päämäärää hankkeella ei ollut. Kunhan nyt silloin tällöin väsättiin jotakin omien bändihankkeidemme lomassa, jos ei muutoin, niin ainakin kavereiden kiusaksi.
 
Oltiin oikeastaan jo jollakin asteella lopetettu, muiden musakuvioiden viedessä meitä eri suuntiin, kunnes loppusyksyllä 2019 esittelin Juhalle Hidarissa (Hiidenkivi-niminen anniskeluliike Lahdessa) muutamaa uutta biisi-ideaa, jotka eivät sopineet millään muotoa silloiselle bändilleni. Juhan mielestä ne olivat jo vähän liiankin raadollisia ja, että viinankiro oli niissä jo turhankin vähäisessä määrin esillä verrattuna aiempiin tekeleisiimme. Päätettiin kuitenkin tehdä ne pois kuljeksimasta ja samalla metodilla edettiin kuin aiemminkin: Minä sävelsin rungon, jonka päälle tein sanoituspohjan. Sitä sitten yhdessä muokattiin ja sovitettiin. Syksyllä 2021 oltiin siinä vaiheessa, että suht valmiina oli 10 biisiä ja suunniteltiin jo alustavaa studioaikaa keväälle 2022. Ilo ja remakka loppui kuitenkin kuin seinään, kun Juha yllättäen menehtyi.
 
Vasta keväällä 2022 palasin biiseihin uudestaan. Olin aluksi ajatellut hylkääväni ne ja koko projektin, mutta muutaman kuukauden kypsyttelyn jälkeen päätin sitten kuitenkin viedä hankkeen loppuun asti. Niin olisi Juhakin tehnyt. Hankkeesta syntyi bändi Alun loppu ja biisikokonaisuudesta kuolemasta kertova albumi Alun Loppu: Lauluja kuolemastaAlbumin julkaisupäivä on perjantai 31.5.2024 ja kevään 2024 aikana siitä on ennakkoon julkaistu kolme singleä: 7.2. Hyvä päivä kuolla, 18.4. Kuolonkello ja 9.5. nimikkokappale Alun loppu, josta on tehty myös musiikkivideo. Julkaisijana toimii Inverse Records.
Alun loppu (yhteydet ja sosiaalnen media: https://linktr.ee/alunloppu
Lähde: Inverse