Ikirouta pohtii onnellisen elämän edellytyksiä uudella singlellään “Viimeinen valhe”

Suomenkielistä iskelmämetallia soittava yhtye on julkaissut singlejä hurjalla tahdilla.

Kuva: Mikko Hirvelä

Tiedote 12.5.2023

Kajaanista kotoisin oleva iskelmämetalliyhtye Ikirouta on jälleen uuden musiikin äärellä. Vuonna 2020 ensimmäisen singlensä Vanki julkaissut yhtye on julkaissut musiikkiaan kappale kerrallaan. Singlejä on nyt julkaistuna 17 kappaletta, ja niitä on striimattu pelkästään Spotifyssa jo yli miljoona kertaa. Yhtyeen suosituimpia julkaisuja ovat olleet muun muassa singlet Nyt ja aina sekä Leijat. Ikirouta on myös julkaissut videot jokaiselle kappaleelleen, ja ne ovat nähtävissä yhtyeen Youtube-kanavalta.

Tänään päivänvalon näki Ikiroudan 17. single Viimeinen valhe, joka päättää yhtyeen poikkeuksellisen pitkäksi venähtäneen julkaisutauon. Idea sanoitukseen syntyi, kun kappaleen säveltänyt ja sanoittanut kitaristi Teemu Kuosmanen alkoi miettimään ihmisen vanhenemista, ja sitä että elämässä pitäisi tehdä asioita niin kuin itsestä hyvältä tuntuu.

”Ei pitäisi olla mukana asioissa ja roikkua ihmissuhteissa, joihin ei ole tyytyväinen. Jokainen meistä ansaitsee elämän, joka tyydyttää omat tarpeet ja jokainen meistä ansaitsee mahdollisuuden unelmoida ja tavoitella itselle tärkeitä asioita. Rehellisyys on kaikki kaikessa ja ilman sitä ei ole mitään. Petetyksi ei halua kukaan tulla”, Kuosmanen pohdiskelee ja jatkaa:

”Kappale on musiikillisesti melodista ja takuuvarmaa Ikiroutaa tarttuvine kitaraliideineen ja mukaansa tempaavine kertosäkeineen. Edellisestä sähköisestä bändikappaleesta onkin jo reilu vuosi, ja se on Ikiroudalle epätyypillisen pitkä julkaisuväli. Tosin joulun alla julkaistiin hiukan erilainen akustinen kappale, mutta perinteisestä rokkibiisistä on tosiaan kulunut jo tovi. Siksikin tässä ollaan erityisen innoissaan uuden äärellä! Ja kaiken muun lisäksi Viimeinen valhe on vain yksinkertaisesti niin hyvä kappale, että sekin nostaa innostusta. Odotukset ovat erittäin korkealla, ja uskomme että vanhat Ikirouta-fanit rakastavat kappaletta ja toivon mukaan saamme tämän myötä myös suuren joukon uusia kuuntelijoita! Tervetuloa Ikiroutaiseen maailmaan!”

Korona-aikana toimintaansa ahkerasti ylläpitänyt bändi on kasvattanut itselleen uskollisen ja laajan fanikunnan ympäri Suomea. Ikirouta on aktiivisesti esille sosiaalisen median kanavissaan, ja esimerkiksi soittotreeniensä Facebook-livelähetyksilleen yhtye on kerännyt parhaimmillaan yli 10 000 katselukertaa.

Ikirouta on:
Jori Kärki – laulu
Teemu Kuosmanen – kitara, kosketisoittimet
Jere Pellikka – basso
Jani Partanen – rummut

IKIROUTA | FACEBOOK | INSTAGRAM | YOUTUBE | SPOTIFY


Lähde: Ginger Vine Management & PR
Kuva: Mikko Hirvelä

Website | + artikkelit

Heavyn moniottelija, vapaa-ajattelija, satanistisuvakki ja humanisti. Metallin maku suussa on vahvasti black-painotteinen, vaikka Judas Priest on se suurin rakkaus. Suunnittelen ja ylläpidän Luolan nettisivua ja brändi-ilmettä. Kirjoitan artikkeleita, arvioita, uutisia ja haastatteluja sekä kuvaan keikat ja festarit. Odotan, että Martti Servo tekisi joskus metallialbumin.

+ artikkelit

Metalliluolan uutistoimitus. Tällä hetkellä uutisia ja tiedotteita julkaisevat Ville Krannila, Pete Alander, Mikko Huuhka ja Joni Renko.