Cobra 1981 julkaisee debyyttialbuminsa ensi kuussa – kolmas single “Kuun kirkas valo” kuunneltavissa

Valokuvaaja: Roosa Sippola
MAINOS:Tiedote 22.2.2024

Kuu on antanut aiheita runoille, kertomuksille ja lauluille kautta aikojen. Sen heijastama valo on auringonvaloa mystisempää ja sen luomat varjot syvempiä ja pimeämpiä. Täysikuu on vielä oma lukunsa. Sen kajossa ihmisen mieli voi järkkyä ja se saattaa manata esiin yöllisiä petoja. Cobra 1981 -yhtyeen tuore single – Kuun kirkas valo – on perinteinen ihmissusitarina. Täysikuu saa kertojan janoamaan tekoja, joita hän ei välttämättä haluaisi tehdä. Kuitenkin vastavoimana rakkaus pystyy rauhoittamaan levottoman mielen.

Cobra 1981 on kotoisin maaseudulta, jossa pimeys ja hiljaisuus tuntuvat voimakkaammin kuin valoisissa kaupungeissa. Kuun valon vaikutus maisemaan on voimakas. Niin voimakas, että se on inspiroinut yhtyettä useamman kuu-aiheisen kappaleen tekemiseen. Kuun kirkas valo -singlellä kuuluu NWOBHM-vaikutteet ja vahva ote niiden tulkintaan. Onhan biisien alkuperäinen sävellysajankohta osunut brittiläisen hevin kukoistuksen päiviin 1980-luvulle.

Kuun kirkas valo on yhtyeen kolmas singlejulkaisu ja se jatkaa Cobra 1981:n pitkää tietä kohti yli neljäkymmentä vuotta sitten heräteltyä unelmaa oman levyn julkaisusta! Debyyttialbumi “VOL1” näkee päivänvalon maaliskuun 22. päivä. Tähän mennessä julkaistut singlet Vanha kuoma ja Yön salamat ovat herättäneet huomiota paitsi Suomessa, myös ympäri maailmaa Australiaa, Japania ja Etelä-Amerikkaa myöden.
Kuuntele kappale musiikkipalveluista (Spotify, Apple Music, Tidal, Deezer jne): https://push.fm/fl/cobra1981-kuunkirkasvalo

Cobra 1981:
Asko Ylinen – Laulu
Juha Sippola – Kitara ja taustalaulu
Jukka Laitila – Kitara
Reijo Hakola – Basso ja taustalaulu
Seppo Patteri – Rummut

 

https://www.instagram.com/cobra_1981

https://cobrayhtye.wixsite.com/cobrakuortane

Cobra 1981 @ Facebook


Lähde: Inverse