Nerve End tekee paluun – debyyttialbumi “The Cycle” ulkona

Kuva: Jussi Ratilainen

Tiedote 20.4.2023

Progressiivisen metalliyhtye Nerve Endin odotettu debyyttialbumi ”The Cycle” julkaistiin torstaina 20. huhtikuuta. Bändi on työstänyt levyä antaumuksella miltei vuosikymmenen; välissä yhtye on kerennyt kertaalleen hajota ja muuttaa Itä-Suomesta pääkaupunkiseudulle.

”The Cycle on ehta konseptialbumi, joka käsittelee ympäröivän todellisuutemme syklistä luonnetta. Uppouduimme syklisyyden teemaan pakkomielteisesti ja kirjoitusvaiheessa kahlasimme läpi valtavan kirjon lähdemateriaalia dokumenttielokuvien ja erilaisten tekstijulkaisujen muodossa. Mahtipontinen teema meinasi olla liian kova pala purtavaksi ja albumin tuotantoprosessia voisikin kuvailla limboksi, jolla ei näyttänyt olevan loppua. Lopulta kaikki palaset kuitenkin loksahtivat paikoilleen ja oli todettava, että on aika päästää levy valloilleen” laulaja- kitaristi Joonas Kaselius kertoo.

Moniulotteisella ja metallin ulkopuoleltakin taidokkaasti lainaavalla levyllä vierailevat Jørgen Munkeby (Shining) ja Aleksi Sihvonen (Medicated). The Cycle julkaistaan striimauspalveluissa ja rajattuna CD-painoksena Bandcampissa

Linkki albumiin: https://nerveend.com

Kuuntele Spotifyssa:

Yhtyeen linkit:

 


Lähde: Nerve End
Kuva: Jussi Ratilainen

Website | + artikkelit

Heavyn moniottelija, vapaa-ajattelija, satanistisuvakki ja humanisti. Metallin maku suussa on vahvasti black-painotteinen, vaikka Judas Priest on se suurin rakkaus. Suunnittelen ja ylläpidän Luolan nettisivua ja brändi-ilmettä. Kirjoitan artikkeleita, arvioita, uutisia ja haastatteluja sekä kuvaan keikat ja festarit. Odotan, että Martti Servo tekisi joskus metallialbumin.

+ artikkelit

Metalliluolan uutistoimitus. Tällä hetkellä uutisia ja tiedotteita julkaisevat Ville Krannila, Pete Alander, Mikko Huuhka ja Joni Renko.