Kotimainen melodeath-yhtye Kituma vastaili Metalliluolan kysymyspatteristoon. Tutustu yhtyeeseen alla.

Bändin nimi: KITUMA
Yhtyeen genre: Melodinen death metal
Ketä yhtyeeseen kuuluu: Markus Jussila – kitara, laulu
Jaakko Tervo – örinä
Sami Heiskanen – rummut
Mika Heiskanen – basso
Mistä yhtyeenne on kotoisin: Oulu, Suomi
Yhtyeenne esikuvat: Yhtyeellämme on monta esikuvaa ja jokaisella jäsenellä luonnollisesti omansa, mutta minulla säveltäjänä suurimmat esikuvat ovat Stam1na, Trivium, HIM, Mokoma jne. On myös äärimmäinen rikkaus kun kaikki jäsenet kuuntelevat niin laajasti musiikkia, että se näkyy omassa musassamme erilaisina sovituksellisina ja soitannollisina juttuina, jotka luovat kivan lisämausteen.
Kertokaa yhtyeenne taustatarina: Perustin KITUMAn vuonna 2020 alunperin omaksi sooloprojektikseni, koska oman pääbändini Mournful Linesin ohella halusin tehdä jotain täysin erilaista ja ennen kaikkea suomenkielellä. Kipinä syttyi hiljalleen isommaksi roihuksi ja sävelsin ensimmäisen biisin nimeltään Surunsanoittaja vuoden 2020 alkupuolella. Biisi oli merkityksellinen myös siksi, että se rikkoi pitkän writer’s blockin. KITUMAsta ei pitänyt tulla koskaan mitään sen suurempaa vaan ajatus oli purkaa siihen tunteita “teen kun jaksan” periaatteella ja käyttää vierailevia laulajia ja niin projekti etenikin aina vuoteen 2023 asti, jolloin yhtyeen nykyinen basisti Mika ja rumpali Sami kyselivät sen verran hanakasti, että milloin aletaan soittamaan, ettei siitä enää voinut kieltäytyä. Örinälauluun valikoitui jo aiemmin parissa KITUMAn biisissä vieraillut Jaakko Tervo.
Minkälaiset tavoitteet yhtyeellänne on: Tällä hetkellä yhtye treenaa tosi kovasti tulevia keikkoja varten, joita toivottavasti tulee monia! Keikkojen kautta näkyvyys ja uusien biisien teko myös tähtäimessä. Myös suomen kiertueet olisivat ihan loistojuttu!
Minkälainen työnjako musiikin tekemisessä on: Pääasiassa yhtyeessä säveltää kitaristi-laulaja Markus juurikin sen vuoksi, koska koko taival alkoi sooloprojektina ja kanavana purkaa ajatuksiaan suomenkieliseen metalliin. Sovitustyötä teemme yhdessä ja nykyään Jaakko kirjoittaa ison osan yhtyeen lyriikasta.
Millainen kokemus bändinne on livenä ja miksi yhtyeenne keikoille kannattaa tulla: Yhtyeessä vaikuttaa pitkän linjan muusikoita ja aiempien keikkojen tuoma kokemus heijastuu keikoilla eikä show varmastikaan jätä ihmisiä kylmäksi. Showmme tulevat olemaan hyvin energisiä.
Uusimman levynne nimi: Uusin 3 kappaletta sisältävä julkaisumme kantaa yhtyeen nimeä.
Avatkaa uuden levynne/julkaisunne taustoja. Mikä on toiminut sen inspiraationa ja miten tuotos on syntynyt: Uusin kolmen biisin EP:mme syntyi loppujen lopuksi oikeastaan tosi nopeasti, kun pääsimme vauhtiin sovitustyössä, sekä treenauksessa. Minä sävelsin biisit kaikessa hiljaisuudessa ja esittelin ne muulle bändille ja niille näytettiin vihreää valoa.Inspiraationa julkaisulle on toiminut oikeastaan pitkään jatkuneet mielenterveyden haasteet, sekä muut haasteet, joita esimerkiksi korona toi mukanaan. Kaikki se ikävä ja painostava fiilis piti saada purettua ja tehdä se mahdollisimman aggressiiviseen muotoon! Jaakko kirjoitti todella hyvät lyriikat pariin biisiin omista henkilökohtaisista kokemuksistaan ja niiden melankolisuus nostaa musiikin tasoa entisestään.

Julkaisu äänitettiin ja tuotettiin täysin omin voimin. Rummut äänitettiin omalla treenikämpällä ja kaikki muut laulaja-kitaristi Markuksen omassa kotistudiossa. Markus myös miksasi ja masteroi EP:n.

Minkä bändin kanssa lähtisitte kaikkein mieluiten kiertämään maailmaa: Stam1na, Mokoma, Nicole
Jos uudelta levyltä/vanhasta tuotannosta pitäisi suositella kahta biisiä, niin mitkä ne olisivat ja miksi: Uuden julkaisun ehdoton helmi on “Jäljet”, joka on balladi pienellä twistillä. Kappaleen sanoma on sen verran hieno
Mikä musiikki kolahtaa yhtyeellenne juuri nyt: Tästä tulisi tosi pitkä, jos kaikki alkaisi listamaan mutta jos pari nostoa ottaa tähän niin ne olisivat Dream Theater, Nicole, Stam1na, Mokoma, Devin Townsend ja paljon paljon muita!
Linkit yhtyeen somekanaville: https://www.facebook.com/Kitumaband/

https://www.instagram.com/kituma_official/

Linkit yhtyeen Spotify, Bandcamp tms. kanavalle: https://open.spotify.com/artist/4f3RZSWnpAcqzk1yF7rc4I?si=v6yx3I0XQnO4L7PwlxRQ6g

 

Kuva: Risto Niemelä

+ artikkelit

Metalliluolan uutistoimitus. Tällä hetkellä uutisia ja tiedotteita julkaisevat Ville Krannila, Pete Alander, Mikko Huuhka ja Joni Renko.