Punkiin eri lajeja edustava helsinkiläinen Rasvamaksa vastaili Metalliluolan kysymyspatteristoon. Tutustu yhtyeeseen alla.

Bändin nimi: RASVAMAKSA
Yhtyeen genre: Punk, hardcore punk, combat rock
Ketä yhtyeeseen kuuluu: Kaksi solistia: Pietu Korpelainen ja Anssi AlmgrenKaksi kitaristia: Sasu Hyytiä ja Lasse Haapala

Basisti: Joel Kangas

Rumpali: Tero Alanen

Mistä yhtyeenne on kotoisin: Helsinki, Oulunkylä
Yhtyeenne esikuvat: Endstand, Comeback Kid, Rise Against, Millencolin, Nine, Anti-flag, rage against the machine…
Kertokaa yhtyeenne taustatarina: 2019 tammikuussaa laulaja Anssin aloitteesta perustettu punkbändi. Tavoitteena yksi keikka. Heti alusta asti Oulunkylän bändikämpällä alkoi biisien työstäminen ja keikkabuukkailu.Tee-se-itse meno tuotti tulosta, muutama keikka 2019 ja Kohti Eheämpää Elämää -EP julkaistiin kesällä 2020. Lisäksi 2020 vuonna Suomen Emergenza festival -bändikilpailussa voitimme koko etelä-suomen aluefinaalin ja tulimme kokonaiskisassa toiseksi, häviten niukasti tuomaripäätöksellä voittajalle.

Vuonna 2021 julkaisimme kolme singleä omakustanteena, mutta Covid-19 rajoitukset ja maailmantilanne katkaisi uuden musiikin julkaisun ja odotimme sopivaa hetkeä.

Tästä eteenpäin tavoite kirkastui ja odotukset kasvoivat. 2022 aloitimme uudelleen sinkkujen rinnalle esikoislevyn rakentamisen ja teimme keikkoja hyvällä menestyksellä.

Minkälaiset tavoitteet yhtyeellänne on: Tavoite on soittaa erityisesti kotimaassa isoilla lavoilla ja saada raskaan musiikin fanien lisäksi laajempaa yleisöä innostumaan Rasvamaksan tarjoamasta vaihtoehtomusiikista. Tavoitteena on siis olla Suomen musakentällä menestyvä punkbändi! Haluamme olla erityisesti äärimmäisen kova ja viihdyttävä livebändi sopivalla kaaoksella ja hyvällä mielellä höystettynä! Tunnetta saa olla, mutta mieluiten Rasvamaksan keikoilla salin perälle asti jengillä olisi naama hymyssä innostuen musiikki-installaatiosta!
Minkälainen työnjako musiikin tekemisessä on: Kitaristi Sasu Hyytiä ja Lasse Haapala tekevät pääosan kaikesta sävellyksestä/sovituksesta instrumenttien osalta.Sanoitukset ovat laulajien Pietu Korpelaisen ja Anssi Almgrenin käsialaa.

Lopullinen sovitus ja tuotanto kulkee koko bändin läpi joka tapauksessa ja yleinen kirjoittamaton sääntö on, että biisin tulee toimia kaikille bändin osapuolille jos aiotaan edetä tuotannossa loppuun asti.

Millainen kokemus bändinne on livenä ja miksi yhtyeenne keikoille kannattaa tulla: Vaikka musiikin kuuntelu missä vain on upeaa, me kaikki nautimme livemusiikin näkemisestä ja kokemisesta. Siihen Rasvamaksa koittaa panostaa.Joku joskus sanoi, että ”täähän on bilebändi!”
Vaikka musatyyli ei heti bilebändiltä kuulosta – tavallaan me haluamme olla juuri sitä! Punkmusan kautta tunteita pursuava ja repivää irtiottoa huutava musiikki voi kuitenkin tarjota erittäin inklusiivisen tunnelman ja yhteisöllisen kokemuksen!

Tavoitteena on tarjota kaikille paikalle pääseville Rasvamaksan isännöimä ilta missä jengi uskaltaa päästä irti huolista ja nauttia illasta!

Uusimman levynne nimi:
Esikoislevy tulee kantamaan nimeä ”Muutakin kuin muisto”. Levy sisältää 10 kappaletta. Julkaisu alustavasti 1.9.2023.

Ensimmäinen single esikoislevyltä kantaa nimeä ”Skumppaa ja rasvaa” ja se julkaistaan 6.5.2023 -> sinkkujulkkarikeikka Bar Lepakkomiehessä (Helsinki) samana päivänä.
Julkaisemme sinkkuja kesän aikana lisää ennen itse esikoislevyn julkaisua!

Avatkaa uuden levynne/julkaisunne taustoja. Mikä on toiminut sen inspiraationa ja miten tuotos on syntynyt?

Single ”Skumppaa ja Rasvaa” on musiikillisesti hardcorepunkin sydämestä ja tarjoaa kuulijalle sanoituksien kautta odotuksia kesäajalle.

Äänitys ja miksaus on tehty omalustanteisesti Lasse Haapalan toimesta ja masterointi on tehty yhdysvalloissa Spectre Studion Troy Glessnerin toimesta (mm.August Burns Red, Devin Townsend)

Jos uudelta levyltä/vanhasta tuotannosta pitäisi suositella kahta biisiä, niin mitkä ne olisivat ja miksi?

Kohti Eheämpää Elämää EP:ltä nostaisin erityisesti ”Lolita” biisin, koska siinä tarjotaan korvakarkkia ja Rasvan fanien joukosta tästä on tullut suosikkibiisi keikoilla myös!

Mikä musiikki kolahtaa yhtyeellenne juuri nyt?

Rasvan leirissä kuunnellaan erittäin laajalti kaikkea, mutta otetaan nyt pari nostoa.
Ensimmäisenä Belgialainen trio Brutus, ytoisena Norjalaisbändi Blood Command, myös Markus Perttulan uusin levy Kun Meri Nousi Yllemme on soinut ahkerasti.

Linkit:

Bändikuva: Kuvaaja: Jussi Ratilainen www.jussiratilainen.com
+ artikkelit

Metalliluolan uutistoimitus. Tällä hetkellä uutisia ja tiedotteita julkaisevat Ville Krannila, Pete Alander, Mikko Huuhka ja Joni Renko.