Naisvetoisesta metallista tunnettu Ikinä luo nahkansa uudella nimikkoalbumilla

Kuva: Guilty Visuals
MAINOS:

Tiedote 27.10.2023

Naisvetoisesta suomenkielisestä metallista tunnettu IKINÄ julkaisi kolmannen albuminsa. Omakustanteisesti julkaistu nimikkoalbumi kuvastaa bändin uudelleensyntymistä sekä viitoittaa tietä yhtyeen tulevaisuudelle. Singlelohkaisut RiivaajaTieSyvämeri ja Tapa loinen ovat esitelleet IKINÄn uudistuneen ja aiempaa rajumman soundin, joka on kerännyt ylistystä etenkin yhtyeen nopeasti kasvavalla TikTok-tilillä. Bändi kertoo uudesta levystä seuraavasti:

“Bändiperheemme on ollut matkalla tämän albumin tekoprosessiin useita vuosia. Etsikkoaikaa kesti pitkäänkin ja vuosina 2020–2021 matkasimme osin kauaskin ytimestä. Mutta se teki vain hyvää. Tämä on koherentein albumikokonaisuutemme, jolla koemme nousevamme uudelle tasolle. Albumi on ehdottomasti lempilapsemme tähänastisesta tuotannosta. Ollaan syleilty metallia ja sukellettu itseemme. Laulujen puolella on menty aikaisempia levyjä selkeästi rajumpaan ilmaisuun ja levyllä on merkittävästi enemmän huutolaulua ja örinää. Teksteissä on enemmän metallikuvastoa, mutta mukana on myös IKINÄlle tyypillistä pop-lyriikkaa. Esillä ovat aggression purkaminen ja voimaantuminen sekä metallimusiikin kauneus ja sen puhdistava ydin.

Kouvolalaislähtöisen IKINÄn muodostavat Tuuli Paju ja Katariina Sorsa (laulu), Santeri Paju (rummut) Samuli Suokas (kitara) sekä Aake Lämsä (basso). Yhtye on aikaisemmin julkaissut kaksi albumia Samoista soluista (2017) ja Millenniaalin itsehoito-opas epävarmaan aikuisuuteen (2019) Sakara Recordsin alla. IKINÄ on esiintynyt klubikeikkojen lisäksi mm. Provinssissa ja Nummirockissa sekä lämmittelijänä SoilworkinStam1nan ja Mokoman kiertueilla. IKINÄ-albumin levyjulkkareita juhlitaan Helsingin On the Rocksissa 10.11. – liput keikalle myy Tiketti.

IKINÄ-albumin biisilista
1. Rituaali
2. Syvämeri
3. Tapa loinen
4. Riivaaja
5. Pelkääjän paikalla
6. Aarre
7. Kohti kuolemaa
8. Leuat
9. Haamukipuja
10. Tie
11. Minä ja pimeä
12. Graniitti

IKINÄ syksy 2023
La 28.10. Skenesali, Vantaa
Pe 10.11. On The Rocks, Helsinki (levynjulkaisukeikka)
Pe 8.12. House Of Rock, Kouvola
La 9.12. YO-talo, Tampere

IKINÄ
Instagram | TikTok | Facebook


Lähde: ManageMe
Kuva: Guilty Visuals