Dark rock -yhtye DOL julkaisi sinkun tulevalta EP:ltään – “Lillith’s Song” on tarina kaikkien vampyyrien ja demonien äidistä

Kuva: Maria Ilonen
MAINOS:

Tiedote 3.2.2023

Hämeenlinnalais-helsinkiläinen dark rockia soittava DOL julkaisee toisen lyhysoittonsa “Amor Brutale” myöhemmin tänä keväänä. Nyt yhtye on julkaissut sinkun ja musiikkivideon kappaleesta “Lillith’s Song”.

Kuuntele kappale musiikkipalveluissa: https://push.fm/fl/dol-lilithssong

DOL:n kitaristilaulaja MC Eero Veri taustoittaa kappaletta:

“Jokunen vuosi sitten kuulin ensimmäistä kertaa tarinan Lillithistä ja se kiehtoi minua välittömästi. Olin törmännyt nimeen aiemminkin popkulttuurin parissa, mutta en tiennyt koko tarinaa. Lillith on kaikkien vampyyrien ja demonien äiti, tarinan mukaan Luciferin vaimo ja kristityn mytologian Aatamin ensimmäinen vaimo, vaikkakin itse nykymuotoisessa raamatussa häntä ei mainitakaan. Olin kyllä kuullut Eevasta, mutta en aiemmin mitään häntä edeltäneestä vaimosta. Legendan mukaan Lillith luotiin Aatamin kanssa samaan aikaan ja tasa-arvoisiksi, eikä häntä tehty Aatamin kylkiluusta. Hän oli kuitenkin liian dominoiva, eikä alistunut Aatamille, joten Aatami pyysi Jumalaa luomaan hänelle toisen vaimon ja niin Lillith lähetettiin Luciferille.

Biisissä viittaan häneen vampyyrimäisenä entiteettinä joka ottaa hallintaansa tarinan naisen. Tarinan puoliso kokee aluksi kylmyydeksi sen, että tämä ei alistu hänelle. Mutta loppua kohden hän huomaa asian olevan parempi niin. 
 
Musiikillisesti kappaleessa mentiin aiempaa syvemmin dark rockin ja goottimeiningin teemoihin ja soundimaailmaan. Nyt mukana on aiempaa enemmän myös synaa ja ohjelmoituja rumpubiittejä.
 
Kappaleen jälkituotannosta, miksauksesta ja masteroinnista on vastannut Stratovariuksen Matias Kupiainen. Joten kappaleen lopullinen kokonaissoundi on hyvin pitkälti hänen ansiotaan.”

 

1. Lillith’s Song

Kokoonpano:
“MC” Eero Veri – Laulu, Kitara
Hades – Kitara
Jykä – Basso
Catsy – Rummut
Lauri – Koskettimet

https://eerokaasinen81.wixsite.com/dolband
https://www.facebook.com/dol.rockband
https://www.instagram.com/dol.rockband/
https://twitter.com/dolrockband
https://www.youtube.com/dolband
https://dolmusic.bandcamp.com/


Kuva: Maria Ilonen
Lähde: Inverse Music Group

+ artikkelit

Metalliluolan uutistoimitus. Tällä hetkellä uutisia ja tiedotteita julkaisevat Ville Krannila, Pete Alander, Mikko Huuhka ja Joni Renko.