Wheelin “Charismatic Leaders” -albumi on julkaistu

Kuva: Riku Juutilainen
MAINOS:Tiedote 3.5.2024

Raskaalla progressiivisella musiikillaan Helsingistä maailmalle ponnistanut Wheel on tällä viikolla uransa merkkipaalujen äärellä. Yhtye aloitti eilen ensimmäisen Pohjois-Amerikan headline-kiertueensa, ja tänään bändin kolmas täyspitkä studioalbumi Charismatic Leaders näki päivänvalon.

Wheel kertoo albumin olevan selkeästi yhtyeen raskainta tuotantoa, jota he ovat tarkalla pieteetillä hioneet kohti täydellisyyttä.

”Tämä albumi on suunnattu niille ihmisille, jotka pitävät niin metallista, kuin Wheelista. Kyseessä ei tokikaan ole mikään metalli-filtterin läpi tehty karikatyyri edellisistä albumeistamme. Olemme vain kasvaneet siihen suuntaan, ja halusimme tehdä raskaan levyn”, yhtyeen kitaristilaulaja James Lascelles kertoo.

”Normaalisti karismaattisista johtajista (charismatic leaders) puhutaan kulttijohtajia kuvaillessa. Mielestäni sen merkitys on muuttumassa, varsinkin kun ottaa huomioon mihin suuntaan poliitikot ovat kehittyneet viimeisen vuosikymmenen aikana. Tuntuu, että kyse on vähemmän ja vähemmän politiikasta, ja enemmän henkilökulteista, kuten olemme nähneet esimerkiksi Boris Johnsonin ja Donald Trumpin kohdalla. Aloin näkemään tätä ilmiötä ja näitä ihmisiä joka puolella, joten tuumasin, että tässä on varmaankin tarpeeksi informaatiota albumia varten”, Lascelles naurahtaa.

Charismatic Leaders -albumin kappalelistaus:
1. Empire 04:20
2. Porcelain 07:12
3. Submission 10:46
4. Saboteur 09:01
5. Disciple 04:12
6. Caught in the Afterglow 01:12
7. The Freeze 10:35

Vastikään Australiaa Caligula’s Horsen matkassa kiertänyt Wheel aloitti eilen uransa ensimmäisen Pohjois-Amerikan headline-kiertueensa Orlandosta. Kiertue päättyy toukokuun 25. päivä Seattleen. Wheelin Euroopan-kiertue on luvassa loppuvuodesta, ja se polkaistaan käyntiin lokakuun 31. päivä Tampereelta. Suomen keikkojen jälkeen bändi suuntaa Saksaan. Katso kaikki kaikat täältä.

Suomen keikkapäivämäärät ovat:
31.10. – Olympia, Tampere
1.11. – Sawohouse UG, Kuopio
2.11. – On The Rocks, Helsinki
7.11. – Lutakko, Jyväskylä
8.11. – Finlandia-klubi, Lahti
9.11. – 45 Special, Oulu

WHEEL | FACEBOOK | INSTAGRAM | YOUTUBE | SPOTIFY

Lähde: Ginger Vine Management & PR