Terror Shark – 13 Tracks (2023)

13 Tracks biisilista: 1. Intro & Dominance 2. Doomsday 3. 13 Tracks 4. I’m Part of the Machine 5. Smash Through You 6. Hell on Earth 7. Time Is Now 8. 83 9. Sacrifice the Son 10. Get Drunk Wait for Death  11. Stand Strong 12. All or Nothing 13. Streets of Hate
MAINOS:Debyyttialbuminsa ”EPHC” (2020) jälkeen helsinkiläinen hardcore-yhtye Terror Shark on vienyt poljentoaan askelta modernimpaan suuntaan. Vuonna 2013 perustetun yhtyeen kakkoslevyyn ”13 Tracks” on sisällytetty kolmetoista kappaletta, jotka runnotaan läpi hieman yli puolessa tunnissa. Juuri sen verran kestää, kun Itä-Pasilasta kuljetaan ruuhkassa Kehä Kolmosen ulkopuolelle tai Helsingin keskustaan.

Levyn materiaalia on kirjoitettu vuosina 2021 ja 2022, mutta mukaan on uponnut myös aiempia sävellyksiä. Meininki on selkeää vanhan liiton hardcorea paikoin punkin ja rapcoren hengessä. Yhtymäkohtia voi hakea muun muassa Hatebreedistä ja Agnostic Frontista.

Vaikka ”13 Tracks” ei ole mikään genren tulevaisuuden suunnannäyttäjä, Terror Shark on onnistunut tekemään omanlaisen, eheän ja yhtenäisen kokonaisuuden, jota varmasti osataan arvostaa myös piirien ulkopuolella. Lievä tasapaksuus materiaalia vaivaa, mutta esimerkiksi oiva ”Get Drunk Wait For Death”, vihainen ”I´m Part of the Machine” ja levyn päättävä vauhtiralli ”Streets of Hate” erottuivat muutaman levyn kuuntelukerran jälkeen parhaiten kokonaisuudesta. Livenähän tämä matsku vasta päriseekin ja mielelläni käyn bändin joskus katsastamassa. Genren faneille “13 Tracks” on must-hankinta.

7,5/10

https://www.facebook.com/terrosharkHC

Heavyn moniottelija, vapaa-ajattelija, satanistisuvakki ja humanisti. Metallin maku suussa on vahvasti black-painotteinen, vaikka Judas Priest on se suurin rakkaus. Suunnittelen ja ylläpidän Luolan nettisivua ja brändi-ilmettä. Kirjoitan artikkeleita, arvioita, uutisia ja haastatteluja sekä kuvaan keikat ja festarit. Odotan, että Martti Servo tekisi joskus metallialbumin.