Late_Lokakuun debyyttialbumi julki lyriikkavideon siivittämänä

Kuva: Sanni Luttinen & Lenni Laine
MAINOS:Tiedote 3.3.2023

Late_Lokakuun -artistinimellä kulkeva oululaislähtöinen muusikko Lauri Huovinen on julkaissut Lokakuun Ensimmäinen -nimeä kantavan debyyttialbuminsa. Nyt lyriikkavideona julkaistu Surulintu edustaa levyn synkempää puolta ja sen sanoitusten syntyyn ovat vaikuttaneet vahvasti psykologinen kauhukirjallisuus ja vanhat goottityyliset leffat.

Voice of Finlandistakin tuttu Lauri vaikuttaa myös Bad Baron ja Zarthas -yhtyeissä. Soolodebyytillään hän tuo esille syvällisempää puoltaan tummanpuhuvan ja sinfonisen suomenkielisen rockin sekä metallimusiikin eri sävyjen muodossa.

“Oman soololevyn tekeminen on ollut haaveena jo pitkään, vaikka olenkin enemmän bändityyppi. Levyn teossa kiehtoo se, kuinka pitkälle prosessissa pääsee omin voimin. Ensinnäkin on biisien säveltäminen, sanoittaminen ja sovittaminen. Sitten koko homma pitää saada taltioitua ja kuulostamaan hyvältä. Päälle vielä kaikki julkaisuun liittyvät asiat, joten hommaa riittää yhdelle ihmiselle”, Lauri valottaa levyntekoprosessia ja jatkaa kertomalla levyn musiikillisesta annista.

 

”Lokakuun Ensimmäinen lähtee liikkeelle reippaalla rockin ja metallin hybridiräimeellä. Levyn edetessä mukaan tulee pikkuhiljaa lisää tunnelmointia ja raskautta, joka kasvaa hulluuteen asti. Nämä levyn synkimmät hetket sisältävät vaikutteita jostain norjanmaalta asti. Ne ovat silti vain hetkiä, joista meininki tanakoituu loppua kohden. Luvassa on monipuolinen ja polveileva kokonaisuus synkkää suomenkielistä rockia, jonka läpi kuuluu vaikutteet metallin monista eri lajeista.”

 

Kokoonpano:

Lauri Huovinen – Soittimet & laulu

Levyllä vierailevat:

– Sanni Luttinen, laulu (Kuun Pimeä Puoli)

– Jarmo Luttinen, kitara (Kuun Pimeä Puoli)

– Timo “Iso-T” Käsmä, kitara (Zero Nine)

– Tomi Kurtti, laulu (Mysterizer)

– Sanna Sola, laulu (Fireproven)

– Janne Väätämöinen, kitara (Fireproven)

– Samuli Federley, kitara

 

Lokakuun ensimmäinen -biisilista:
1. Pimeäsoinnut
2. Sielussa Kultaa
3. Kaunis Kuin Anna Puu
4. Terra Mater
5. Pääte
6. Vain Varjot Tietävät
7. Noitasapatti
8. Hän on Se
9. Surulintu
10. Ikiyön Enkeli
**
Levyn kansi:
Kuva: Sanni Luttinen, Lenni Laine, Layout: Lauri Huovinen
Diskografia:
Lokakuun Ensimmäinen (2023)
Sielussa Kultaa -Single (2023)
Noitasapatti -Single (2022)
Terra Mater -Single (2022)
Pääte -Single (2021)
Linkit:

Lähde: Vastus Promotions
Kuva: Sanni Luttinen & Lenni Laine

Profiili | + artikkelit

Heavyn moniottelija, vapaa-ajattelija, satanistisuvakki ja humanisti. Metallin maku suussa on vahvasti black-painotteinen, vaikka Judas Priest on se suurin rakkaus. Suunnittelen ja ylläpidän Luolan nettisivua ja brändi-ilmettä. Kirjoitan artikkeleita, arvioita, uutisia ja haastatteluja sekä kuvaan keikat ja festarit. Odotan, että Martti Servo tekisi joskus metallialbumin.

+ artikkelit

Metalliluolan uutistoimitus. Tällä hetkellä uutisia ja tiedotteita julkaisevat Ville Krannila, Pete Alander, Mikko Huuhka ja Joni Renko.