Micke Björklöf & Blue Strip julkaisi uuden singlen “Highway Highway”

Tiedote 26.4.2023

Pitkän ja komean uran tehnyt blues-yhtye Micke Björklöf & Blue Strip julkaisee uutta musiikkia seitsemän vuoden tauon jälkeen. Uusi single Highway Highway pureutuu reissumiehen elämän ja työn problematiikkaan: yksinäisyyteen ja paikalla pysymisen vaikeuteen. Highway Highway on toinen single yhtyeen 30-vuostisjuhlalevyltä Colors of Jealousy, joka julkaistaan 16.6.2023. Single julkaistaan perjantaina 28.4.2023 suoratoistopalveluissa.

Singlen pääset kuulemaan täältä https://ffm.to/highway_highway

Yhtyeen kitaristi Lefty Leppäsen kirjoittama kappale pohtii yksinäisyyttä tien päällä vaikka siellä ollaankin ihmisten ympäröimänä. Kappale kertoo myös ristiriitaisista tunteista ja lähtemisen palosta, lähes pakkomielteisestä tarpeesta päästä tien päälle henkilökohtaisenkin elämän kustannuksella.

Klassista, 1980-90-luvun tunnelmaa henkivää blues-rock-kappaletta kuljettaa reissumiehen matkaa symboloiva, Billy Gibbons -vaikutteinen kitarariffi. Moniulotteista äänimailmaa rakentavat kerrokselliset kitarat ja Wurlitzer, tuhdin sointupohjan kappaleelle luovat Hammond-urut ja kertosäkeistöissä tunnelmaa nostattavat gospel-vaikutteiset taustalaulut, jotka syventävät kerrontaa.

“Tästä tulee mieleeni tarina muusikosta, joka oli niin paatunut reissumies, että omaan kotiinkin piti rakentaa kopio hotelliketjun huoneesta, jotta saa nukuttua,” Björklöf kertoo. ”Ihan niin pahaksi ei tilanne ole onneksi omalla kohdallani vielä mennyt, vaikka kyllähän biisin tarinasta jotain yhtymäkohtia tunnistankin. Kieltämättä paikoillaan oleminen pidempään on joskus hieman vaikeaa, kun veri vetää tien päälle,” Micke jatkaa.

Katso ohesta levyn ensimmäisen singlen ja nimikappaleen Colors of Jealousy dramaattinen video. Videon voi jakaa eri medioissa.
https://www.youtube.com/watch?v=FB-SksQ_VEQ

Singlet ja levyn julkaisee Hokahey! Records ja jakelee Playground Music.

www.mickebjorklof.com
www.hokahey.fi
https://www.facebook.com/bluestrip

Micke Björklöf & Blue Strip

Micke Björklöf: laulu, kitara
Lefty Leppänen: resonaattori- ja sähkökitarat
Teemu Vuorela: rummut
Seppo Nuolikoski: basso
Timo Roiko-Jokela: malletit

Lena Lindroos: taustalaulu
Veera Railio: taustalaulu
Harri Taittonen: Hammond-urut
Kimmo Ahola: äänitys ja miksaus

Micke Björklöf & Blue Strip on palkittu suomalainen blues- ja bluesrock-bändi, joka juhlistaa kesällä julkaistavalla uudella albumillaan 30-vuotista uraansa. Micke Björklöf kokoonpanoineen on tehnyt kansainvälistä uraa viime vuodet. Yhtyeen edellisen studioalbumin tuotti legendaarinen John Porter, joka on voittanut urallaan yli 10 Grammy-palkintoa.


Lähde: Helsinki Calling

Website | + artikkelit

Heavyn moniottelija, vapaa-ajattelija, satanistisuvakki ja humanisti. Metallin maku suussa on vahvasti black-painotteinen, vaikka Judas Priest on se suurin rakkaus. Suunnittelen ja ylläpidän Luolan nettisivua ja brändi-ilmettä. Kirjoitan artikkeleita, arvioita, uutisia ja haastatteluja sekä kuvaan keikat ja festarit. Odotan, että Martti Servo tekisi joskus metallialbumin.

+ artikkelit

Metalliluolan uutistoimitus. Tällä hetkellä uutisia ja tiedotteita julkaisevat Ville Krannila, Pete Alander, Mikko Huuhka ja Joni Renko.