Cornoctuanin kakkosalbumin nimi ja uusi kappale julki

Kuva: Mikko-Pekka Karlin

Tiedote 25.7.2022

Melodista doom metalia esittävä Cornoctuan julkaisee toisen albuminsa ensi talvena, mutta tekee sen tavalla, joka poikkeaa metallimaailmassa totutusta. Oululaisryhmittymä julkaisee tulevan albuminsa, joka kantaa nimeä ”Beyond the Polaris”, kappaleet yksitellen seuraavien kuukausien aikana.

Kaikkiaan ”Beyond the Polaris” koostuu seitsemästä kappaleesta, joita yhtye kutsuu luvuiksi, chaptereiksi. Koko albumin tarinasta on nyt kerrottu kaksi ensimmäistä lukua, kun ”Silence of the Dead Birds” julkaistiin kesäkuun alussa ja uusi luku ”Last Woods of the Earth” julkaistiin 15.7.

Spotify: https://open.spotify.com/album/4kuSGsjvBVCfs0Wp8QuqGi
Tidal: https://store.tidal.com/fi/album/235666275
Apple Music: https://music.apple.com/us/album/last-woods-of-the-earth-single/1632058949

Kaikki luvut on kerrottu ja koko albumin mittainen tarina on valmis ensi talven aikana.

”Tuumasimme, että kun kerran laulaja-lauluntekijä Jennan sepittämä fantastinen mytologia ja lyriikka sitoo koko tuotantomme suureksi kertomukseksi, miksemme kertoisi seuraavaa albumiamme jatkokertomuksen tavoin” , Cornoctuan-rumpali Topi Hallikainen taustoittaa.

Hallikainen uskoo seuraavan luvun odottelun tuovan oman lisämausteensa kappaleiden kuunteluun: ”Haluamme tarjota kuulijoillemme kihelmöivää lähtölaskennan tunnelmaa, joka huipentuu tarinan viimeiseen lukuun – sen julkaisua odotammekin erityisellä innolla monista syistä. Episodi episodilta etenevän kertomuksen seuraamisessa voi nähdä myös yhtymäkohtia suosikkisarjansa katseluun, kun uuden jakson odottelu ja spekulointi on puoli katseluelämystä.”

Teemojensa puolesta ”Beyond the Polaris” sekä uusin lohkaisu ”Last Woods of the Earth” jatkavat yhtyeelle ominaista linjaa käsitellen luontokatoa sekä ihmiskunnan vääristynyttä luontosuhdetta. Päivittäisessä uutisoinnissakin näkyviä aiheita kuitenkin tarkastellaan Cornoctuanin oman fantastisen mytologian ja siinä esiintyvien jumalolentojen näkökulmasta. Yhtyeen mielestä näistä asioista on puhuttava ja tehtävä vetoavaa taidetta niin kauan kuin suojeltavaa luontoa on vain jäljellä.

”Jennan Woodsiin taiteilema lyriikka riipaisee syvältä, kun ajattelee maapallon keuhkojen hakkuita kaukaisissa sademetsissä, mutta myös näin kotimaisiakin avohakkuukenttiä vaellusretkillä epäuskoisena ihmetelleenä. Asenteissa ja toiminnassa on paljon parannettavaa, ja niissä talkoissa yritämme pienellä panoksellamme olla mukana” , Hallikainen päättää.

Seuraavan luvun julkaisupäivämäärää ei ole vielä lyöty lukkoon, mutta yhtye arvioi sen ilmestyvän kuunneltavaksi alkusyksystä. Kertomuksen etenemisestä Cornoctuan tiedottaa ahkerasti sosiaalisen median tileillään.

1. Last Woods Of The Earth

https://www.facebook.com/cornoctuan
https://www.instagram.com/cornoctuan/


Kuva: Mikko-Pekka Karlin
Lähde: Cornoctuan

+ artikkelit

Metalliluolan uutistoimitus. Tällä hetkellä uutisia ja tiedotteita julkaisevat Ville Krannila, Pete Alander, Mikko Huuhka ja Joni Renko.