Maria Hänninen & Tony “TT” Helander julkaisi singlen “Cowbell King (Tribute to Corky Laing)”

MAINOS:Tiedote 26.1.2024

Maria Hänninen, laulava multi-instrumentalisti/ biisintekijä on ihaillut Mountain-yhtyettä jo nuoresta. Unelmat kävivät toteen, kun hän pääsi rumpali Corky Laingin kanssa lavalle 2019 esittämään livenä pari Mountainin hittiä. Siitä lähtien he ovat olleet yhteistyössä, Maria on mukana myös Corky Laingin viimeisimmällä soololevyllä “Finnish Sessions” (2022) ja olipa hän myös solisti/kitaristi/viulistina levyn tiimoilta tehdyllä Skandinavian kiertueella keväällä 2023 Corky Laing& The Bobos -kokoonpanossa. Marian hard rock-orkesteri Mount Mary julkaisi vastikään toisen levynsä ”Diamonds of a Fool”, ja oli suuri kunnia saada Corky Laing vierailemaan perkussioihin muutamaan kappaleeseen. Corkylta itseltään on tulossa uutta soololevyä tänäkin vuonna.

Tony “TT” Helander on vaikuttanut Ruotsin musiikkielämässä laulajana/multi-instrumentalistina/ biisinkirjoittajana 1980-luvun alusta lähtien lukemattomissa bändikokoonpanoissa ja levytyksissä, mainittakoon mm. Trash, Dream Bank, Conny Bloom’s Titanic Truth, Organic Fuel.. TT aka Tony Roy Taylor oli laulusolisti/biisinkirjoittaja Trashissa, ruotsalaisessa v.1982 perustetussa hard rock bändissä. Trash oli ensimmäinen ja ainoa hard rock bändi Ruotsista ,joka sai worldwide -kontraktin Atlantic Recordsille, Eddie Kramerin (tuotti mm. Led Zeppeliniä ja Jimi Hendrixiä) toimiessa tuottajana.
Trash kiersi Amerikan mantereella 1985-86 lämmittäen Keeliä ja Bon Jovia, ja esiintyi jopa Mountainin kanssa samalla lavalla Milwaukee Summerfesteillä 1985.
Corky Laing, Mountainin rumpali , oli nuorelle TTlle suuri ihailun kohde – porvoolainen Clay Clitoris, jonka rumpali 14-vuotias TT oli, veti keikoillaan 70-luvulla livenä Mountainin koko “Flowers of Evil”-levyn B- puolen. “Mississippi Queenin “, Mountainin suurimman hitin lehmänkellon kalkatus, porautui lähtemättömästi tajuntaan, eikä ole sen koommin jättänyt rauhaan. Emsalö Musicin Topi Salmi, vannoutunut hard rock -diggari, on julkaissut Mount Marya (2023) sekä Maria Hännisen & Uriah Heepin Ken Hensleyn yhteistyönä syntyneen ”Frozen”-maxisinglen (2020). Nyt siis vuorossa kunnianosoitus Corky Laingin edelleen jatkuvalle, yli 50-vuotiselle uralle.

“Cowbell King” Corky Laing rules, Happy Birthday!

Maria Hänninen : https://linktr.ee/maria_hanninen
Emsalö Music : https://www.facebook.com/p/Emsal%C3%B6-Music-100063877243083/


Lähde: Emsalö Music