Rioghanin toisella singlellä käsitellään väkivaltaa kaikkein lähimpien ihmisten toimesta – musiikkivideo katsottavissa

Promokuva: Aarni Visuals / Mikko Parkkonen. Meikki: Laura Salo Creative
MAINOS:Tiedote 27.4.2022

Suomalainen Rioghan julkaisi jälleen näyttävän musiikkivideon ja samalla toisen singlensä nimeltään Promises.  Kyseinen kappale löytyy myöhemmin tänä vuonna ilmestyvältä debyyttialbumilta Different Kinds Of Losses. Albumi on tehty yhteistyössä Jonas Renksen (Katatonia), Einar Solbergin (Leprous), Teemu Liekkalan (Red Eleven, ex-Manufacturer’s Pride) sekä Teemu Koskelan (ex-Celesty) kanssa.

*

Katso Aarni Visualsin Mikko Parkkosen tekemä musiikkivideo

*

Rioghan kommentoi:

“ “Promises” tuo uudenlaisia värejä ja tunnelmia Rioghanista. Hieman aggressiivisempaa, hieman ‘djentimpää’, katsotaan mihin tällä päädytään. Tämän biisin lyriikka vaikutti aika paljon kappaleen yleisfiilikseen ja myös rakenteeseen, tarinan pääpiirteenä kun on väkivalta kaikkein lähimpien ihmisten toimesta. Biisissä onkin tiukkoja käänteitä ja se antaa maistiaisen uuden albumin progressiivisen metallin osastolta.”
*

Kuuntele Promises single:

Katso ensimmäisen singlen Breath -musiikkivideo: https://youtu.be/XUqer-e072Y
*
Rioghan on laulaja Rioghan Darcyn sooloprojekti. Rioghan on perustettu 2019 ja toimii Lapualta käsin. Syvästi sekä progressiivisen rockin että goottipiireistä inspiraatiota ammentava Rioghan varmasti tuo jotain mielenkiintoista useammankin eri genren kuuntelijalle. Hän aloitti 2010 runoilijana ja sanoitusten kirjoittajana, mutta päätti vuoden 2019 alussa, että tekstit voisivat saada lisää lihaa luiden ympärille musiikista. Yhdessä muutaman lahjakkaan säveltäjän kanssa he saivat aikaan neljän biisin EP:n nimeltään “Blackened Sky” , joka julkaistiin 10.3.2021 Inverse Recordsin kautta. EP sai hyvin positiivisen vastaanoton lukuisten haastatteluiden sekä kansainvälisten radiosoittojen myötä.

*

Palikoiden loksahdettua kohdilleen oli aika alkaa suunnitelemaan debyyttialbumia ja Rioghan kokosi upean joukon ympärilleen. Albumin demoja tehdessä Rioghan äänitti Liekkalan Teemun kanssa kolmen kappaleen Covers II -julkaisun, josta kaksi biisiä päätyi Spotifyn virallisille soittolistoille keräten yli 160 000 streamia. Debyyttialbumi ‘Different Kinds Of Losses’ julkaistaan myöhemmin vuonna 2022.

Kokoonpano Promises singlellä:
Laulu – Jenni Perämäki
Kitara, basso & koskettimet – Teemu Liekkala
Rummut, perkussiot – Valtteri Revonkorpi
*

Lähde: Inverse
Promokuva: Aarni Visuals / Mikko Parkkonen. Meikki: Laura Salo Creative

+ artikkelit

Metalliluolan uutistoimitus. Tällä hetkellä uutisia ja tiedotteita julkaisevat Ville Krannila, Pete Alander, Mikko Huuhka ja Joni Renko.