Halysis julkaisi kakkosalbuminsa “Unbury the Sun”

Kuva: Samuel Järvinen
MAINOS:Tiedote 8.2.2023

Vuonna 2020 debyyttialbuminsa Cerulean julkaissut Halysis sekoittelee musiikissaan taitavasti modernia death metalia teknisten, melodisten sekä progressiivisten elementtien kanssa. Yhtye on valmistautunut tänään julkaistun Unbury the Sun -albumin julkaisuun tarjoilemalla siltä videoilla höystetyt etukäteismaistiaiset Between WorldsEquinox sekä Forlorn.

“Tätä levyä on tehty jo useampi vuosi ja kappaleet on hiottu viimeisen päälle siihen kuntoon, että ollaan varmasti tyytyväisiä. Toivommekin kovan työn tuloksen välittyvän musiikistamme niin uusille kuin vanhoillekin kuulijoille”, rumpali Samuel Arola kertoo ja jatkaa:

“Unbury the Sun albumi kuvastaa ihmisen taistelua oman intohimonsa kanssa, mikä voi jokaisen kohdalla olla eri aiheesta. Intohimoa käsitellään aurinkona, joka haudataan tarinan alussa albumilla esiintyvän henkilön toimesta, tavoitteenaan eristää negatiiviset intohimon tunteet elämästään. Vahvojen tunteiden poissulkeminen ei kuitenkaan ollut niin helppoa, ja aurinko jatkaakin kummitteluaan henkilön unissa, houkutellen hänet lopulta takaisin luokseen. Henkilö toivoi löytävänsä elämästään kadonneen tarkoituksen, mutta sen sijaan, aurinko sai hänet vaipumaan takaisin epätoivoon, pettymyksen ja turhautumisen saattelemana.”

Halysis nostaa albumilta esiin vielä levyn vauhdikkaampaa laitaa edustavan Devoid-kappaleen.

“Devoid on helposti energisin kappale koko levyltä, jossa bändin vanhemmat metalcore vaikutteet yhdistettyinä progeen ja tech deathiin ovat vahvasti läsnä, muodostaen mielenkiintoisen ja tarttuvan kokonaisuuden”, yhtye kommentoi.

Halysis teki live-debyyttinsä Lahden Torvessa kesällä 2021 ja on siitä lähtien ollut aktiivisesti mukana keikkarintamalla kierrellen ympäri Suomea. Samana vuonna julkaistut singlet Soliloquy ja Remembrance olivat ensimmäisiä näyttöjä bändin tuoreen vokalistin Henry Hämäläisen kanssa, joka liittyi yhtyeeseen 2020 vuoden alkupuolella. Hämäläinen tunnetaan myös vastikään uuden albumin julkaisseen Shade Empiren vokalistina.

“Oli ihan huvittava yhteensattuma, että kummankin bändin musiikkivideoiden (Sunholy & Equinox) käsikirjoituksiin sattui raskaat vaellusmatkat, joten Henry on ainakin päässyt paleltumaan kahden bändin edestä viime talvena”, yhtye kertoo.

Halysiksen livekunnon uuden levyn tiimoilta pääsee todistamaan 16.3.2024 Kuopion Ottopojassa kotimaisen Where’s My Biblen kanssa.

Unbury the Sun -albumin kappalelistaus:
1. Myriad Return
2. Exordium
3. Between Worlds
4. Devoid
5. Polaris
6. Unbury the Sun
7. Hamartia
8. Equinox
9. Forlorn
10. The Dark Aura

INSTAGRAM | FACEBOOK | YOUTUBE | SPOTIFY


Lähde: Ginger Vine Management & PR
Kuva: Samuel Järvinen