Grillijono K.O.:n kekkosalbumi “Härmägeddon” on ilmestynyt – albumin myötä bändi suuntaa myös julkaisukiertueelle

Grillijono K.O.- Härmägeddon A 1. Härmägeddon 2. Golgatan kuningas 3. Vihaan sua niin että halkeen 4. Sun olis pitänyt kääntyy pois 5. Rotat B 1. Niinku vierivä kivi! 2. Selittäjät 3. Syntymäkännit 4. Setämies 5. Autot ja viinanjuonti
MAINOS:Tiedote 1.3.2024

Turborockyhtye Grillijono K.O.:lta on ilmestynyt toinen albumi “Härmägeddon”. Rokkia, punkkia ja metallia yhdistelevä Grillijono K.O. on noussut hikeä tihkuvilla keikoillaan ja hirtehisillä lyriikoillaan suomalaisen turborockin lipunkantajaksi. “Härmägeddon”-albumille lähtölaukauksen antoi levyn nimikappale, joka omalta osaltaan määritti punaisen langan koko levylle. Hyvässä nosteessa oleva yhtye kuvailee levyn soundin olevan monipuolisesta kappalemateriaalista huolimatta aiempaa yhtenäisempi.

“Suomalaisuuden synkemmät piirteet kulkevat teemana löyhästi koko levyn läpi. Levyn työnimi olikin “Härmän pimeä puoli” mutta se yksinkertaistettiin Härmägeddonniksi”, laulajakitaristi Lobo-Tommi kertoo.

Härmägeddon äänitettiin lähes kokonaisuudessaan pari viikonloppua kestäneissä mökkisessioissa Raippaluodon saaristossa. Äänittäjänä ja tuottajana toimi muun muassa Amorphiksen ja Waltarin kanssa työskennellyt Sami Koivisto.

“Mökkeilyn ja levynteon yhdistäminen ei ole välttämättä paras mahdollinen idea, mutta niin vain homma saatiin toimimaan. Rummutkin jytisevät vanhassa kalastajatorpassa hienosti ja koko levy on meille iso harppaus eteenpäin niin biisimateriaalin, kuin tuotannon puolesta”, Lobo-Tommi toteaa.

Albumin julkaisun myötä bändi suuntaa myös seitsemän keikkaa käsittävälle levynjulkaisukiertueelle, joka käynnistyy 9.3. bändin kotikaupungista Vaasasta.

“Settilista on tikissä, uusi tauskakangas tilattu ja kielet vaihdettu. Olemme valmiina! Setissa on nyt mukana biisejä, joita ei olla vedetty livenä ikinä tai ainakaan pitkään aikaan. Nähdään keikoilla!”

Härmägeddon-kiertue:
9.3. Bucher & Banker, Vaasa
15.3. Kuudes Linja, Helsinki w/Mørket ja Surut
5.4. Nirvana, Turku w/Väistä!, Pettyneet katseet ja Vapaa maa
19.4. House of Rock, Kouvola w/”77”
21.4. Bar 15, Seinäjoki
27.4. Yo-talo, Tampere w/Mørket
23.5. 45 Special, Oulu

Albumilta on aiemmin julkaistu singlet Golgatan kuningasHärmägeddonSun olis pitänyt kääntyy pois ja Niinku vierivä kivi!, jotka ovat päätyneet mm. Spotifyn “Parasta suomipunkia” ja “Suomirock tänään” -llistoille. Albumin julkaisusta vastaa Rockhopper Music.

“Härmägeddon”-albumi
Spotifyssa
Apple Musicissa
Deezerissa

 


Lähde: Rockhopper