I Am Your God julkaisee uuden levyn “SINister” toukokuussa

Kuva: Out Of Line Music

Tiedote 31.3.2023

I Am Your God saapuu rytinällä kevääseen ja kohti suuria lavoja suoraan Rovaniemeltä kakkosalbumillaan ”SINister”, joka on todellinen timantti esimerkiksi In Flamesin, Soilworkin ja Children of Bodomin faneille.

Raskaiden riffien ja iskevien breakdownien (”Warriors”) ohessa I Am Your God onnistuu tuottamaan valtavia kitaramelodioita yhdistettynä tarttuviin kertosäkeisiin. Luvassa on yllätyksiäkin, kun mukana tanssahdeltava puhtaamman saundin osuus avautuu tunteikkaan ja melodisen kliimaksin (”Jailbreak”) muodossa.

Lisäksi levyn alkupuolen kappaleissa on havaittavissa ajoittain jopa hieman suomalaisten perinteikkäiden metallibändien, kuten Wintersunin kaltaista pakanametallivibaa (”My Venom”, ”Burden of Blasphemy”) ja lumoavaa melodisuutta, jotka tekevät ”SINister”-albumista monipuolisen.

I Am Your God osaa vetää myös raskaamman kautta, ja tätä puolta esittelee esimerkiksi ”Another Day to Die” blast beateineen ja nopeine tuplabasareineen, sekä levyn bonus- ja päätösraita ”The Hell I Create”, josta on paikoitellen havaittavissa jopa Dimmu Borgirin kaltaista tyylittelyä, johtuen myös vokalisti Julius Vetämäjärven rapsakoista ja bläkyhtävistä suorituksista.

Kokonaisuutena ”SINisterissä” on valtavasti erilaisia aspekteja, jotka kuitenkin kaikki pohjautuvat melodisuuteen, mikä tekee jokaisesta kappaleesta helposti nautittavan. Levyn yksitoista vahvaa raitaa osoittavat toteen bändin oman kuvauksensa kakkosalbumistaan:

”- -kulminaatio viimeisen kahden vuoden matkastamme jäätävän kehityksen saattelemana sekä biisinkirjoittajina että muusikoina.”

Kuten bändi myöskin toteaa:

”Levyntekoprosessi on ollut samaan aikaan hirveä työmaa ja eteenpäin puskeva voima. Kun kuuntelet levyä, voit maistaa runsaasti tämänkaltaisia, elämänmakuisia ristiriitoja ja ääripäitä, mitkä ovat myös lyriikoiden puolesta pääteemoja.”

Mikäli lasket itsesi melodisen ja modernin metallimusiikin faniksi, ”SINister” voi hyvinkin olla yksi vuoden 2023 lempialbumeitasi. Melodödiksen, pakanametallin, sekä pienten metalcore- ja bläkyvaikutteiden yhdistelmällä,

I Am Your God luo saundin joka erottuu heittämällä valtaosasta metalliskeneä. Älä missaa tätä mahtavan äänimaailman ja nälkäisen momentumin kombinaatiota. ”SINister” julkaistaan 5. toukokuuta saksalaisen Out Of Line Musicin kautta.

Uusi lyriikkavideo ”Shotgun” katsottavissa alta:

Vocals – Julius Vetämäjärvi
Guitars – Matti Hietala
Guitars – Joonas Erkkonen
Bass – Joonas Roivainen
Drums – Atte Autio

Instagram: https://www.instagram.com/iamyourgodband
Facebook: https://www.facebook.com/iamyourgodband/
Spotify: https://ogy.de/IAmYourGod-Spotify
Apple Music: https://ogy.de/IAmYourGod-Apple
Youtube: https://ogy.de/IAmYourGod-Videos

Kuva: Out Of Line Music

+ artikkelit

Metalliluolan uutistoimitus. Tällä hetkellä uutisia ja tiedotteita julkaisevat Ville Krannila, Pete Alander, Mikko Huuhka ja Joni Renko.