Rootbrain julkaisi debyyttilevynsä “Breakwater”

Kuva: Markus Laakso

Tiedote 14.6.2023

Suomalais-saksalainen black grunge -partio, Rootbrain on julkaissut täyspitkän debyyttilevynsä, nimeltä ‘Breakwater’ 14.6.2023.
“10 biisiä räiskyvää metallia höystettynä monenlaisilla vaikutteilla, vivahteilla ja 90-lukulaisella auralla. Ei suositella genrepoliiseille.”
Rootbrainissa vaikuttaa kokeneita muusikoita yhtyeistä kuten Triptykon, Dark Fortress, Kuolemanlaakso, Profane Omen, Enemy of the Sun ja Dauntless.
Levyn äänitti, miksasi ja masteroi V. Santura, joka on myös bändin soolokitaristi.
“Santuran nimi on takuu laadukkaasta, raskaasta ja hengittävästä tuotannosta, eikä Breakwater tee poikkeusta. Tuotanto tekee kunniaa levyn monipuoliselle materiaalille, nitoen kauniit ja rupiset elementit saumattomasti yhdeksi kokonaisuudeksi.”
Levy äänitettiin Saksassa Woodshed Studiossa ja Q7 Studiossa sekä Suomen Sammatissa. Tuotannosta vastasi Santura ja Rootbrain.
Rootbrain julkaisee levyn omakustanteena. CD-painos on rajoitettu ja käsin numeroitu. Breakwater löytyy myös kaikista suurimmista striimipalveluista. Levyltä on julkaistu aiemmin kolme singleä digitaalisesti: Lion Tamer, Gone by the Waves ja Floating Feathers.
Keikkailun sijaan Rootbrain sulkeutuu takaisin studioon jo tänä kesänä, aikomuksenaan äänittää seuraava julkaisu.
Breakwater on tilattavissa Levykauppa Äxästä: https://www.levykauppax.fi/artist/rootbrain/breakwater/
Rootbrain:
Jules Näveri – laulu
V. Santura – soolokitara
Hurja Helle – rytmikitara
Thomas Wright – basso
Fat Tony – rummut
Instagram: @rootbrain_official
Lion Tamer music video:

Lähde: Rootbrain