Suburban Tribe tekee paluun

Kuva: Suburban Tribe
MAINOS:Tiedote 23.11.2023

Vuosituhannen vaihteen merkittävimpiin kotimaisiin rockyhtyeisiin lukeutuva Suburban Tribe tekee kauan odotetun paluun juhlistaakseen debyyttialbuminsa, ”Primitive”, 30-vuotissyntymäpäivää.
Bändi esiintyy kesän 2024 aikana viidellä festivaalilla, joista ensimmäisenä julkaistaan John Smith Rock Festival. Muut keikat tullaan julkaisemaan myöhemmin, festivaalien omien julkaisuaikataulujen mukaisesti.
Yhtye jatkaa samalla kokoonpanolla, johon se lopettaessaan jäi: Ville Tuomi (laulu), Janne Joutsenniemi (basso), Roope Sirén (kitara), Euge Valovirta (kitara) ja Alec Hirst-Gee (rummut). Lavalle nousee erikoisvieraana myös bändin alkuperäinen laulaja Jouni Markkanen.
– Viime kesänä katselin Jounin kanssa, kun Ville lauloi Kyyrian keikalla… Siinä hetkessä oli jotain sanoin kuvaamatonta taikaa. Siitä suunnattomasta yhteenkuuluvuuden tunteesta ja pitkästä ystävyydestä syntyi se kipinä, josta tämä koko juttu roihahti uudestaan liekkeihin, Janne kertoo.
Energisestä lavapreesensistään tunnettu Suburban Tribe soitti vuonna 2011 kaksi loppuunmyytyä jäähyväiskeikkaa Tavastialla. 20-vuotisen uransa aikana yhtye julkaisi kahdeksan studioalbumia. Singlelohkaisuista muistetaan parhaiten hitit Frozen Ashes, Oil And Water, Silent Rain, While The World Awaits ja Now And Ever After.

– Kliseisesti mutta rehellisesti sanottuna tuntuu, että aika paluulle on juuri nyt kypsä. Kaikki asiat tuntuivat loksahtelevan paikoilleen kuin itsestään, ja kun tuosta debyyttialbumistakin sattuu ensi kesänä olevan sopivasti pyöreät 30 vuotta, niin mikäs sen parempaa. Ensi kesän keikoista tulee mielettömiä, tunnen sen jo nyt luissa ja ytimissä, 
Ville hymyilee.
Suburban Triben välivuosien aikana Ville Tuomi on laulanut yhtyeissä Leningrad Cowboys, Raskasta Joulua ja Kyyria. Janne Joutsennniemi on soittanut bassoa yhtyeissä Stone sekä Herra Ylppö, Alec Hirst-Gee on soittanut rumpuja yhtyeessä Francine, ja Euge Valovirta kitaraa yhtyeissä Shining ja Cyhra. Roope Sirén on välivuosien aikana räjäyttänyt ilmaan 1 000 000 m³ Suomen peruskalliota.
Keikat:
18.–20.7. John Smith Rock Festival
Muut esiintymiset julkistetaan festivaalien aikataulun mukaisesti.
Kotisivut: www.suburbantribe.fi (julkaistaan 23.11)

Lähde: Ext Ventures Oy
Kuva: Suburban Tribe